Rauma tavoittelee vuoteen 2030 uutta elinvoimaa, pitovoimaa ja valovoimaa – videofilmien sarjalla näkyvyyttä ja kuuluvuutta Porin malliin

Rauma Porin Luukkosen viitoittamalla tiellä, mutta pitäytyy asialinjalla ja kevyellä huumorin pilkkeellä silmässä.

Toimialajohtajat Soile Strander, Sari Salo ja Tomi Suvanto ovat laajentaneet tehtäväkuvaansa videoelokuviin. Kaupunginjohtaja Esko Poikela (tv-ruudulla) on pääosassa videosarjan avauksessa.

13.10. 7:00

Rauma

Useammalle vuodelle laaditut kuntien strategiset suunnitelmat tavoittelevat monenlaista hyvää ja kymmentä kaunista, mutta kehitysohjelmat ovat usein jääneet mappihyllystöihin.

Raumalla yritetään nykyaikaisin keinoin jalkauttaa ja saada myös toimeksi vuoteen 2030 ulottuvaa kaupungin kehittämisen ohjelmaa. Yhtenä välineenä ovat tiiviit videofilmit, joissa pääosassa ovat kaupungin avainviranhaltijat.

Kaupunginjohtaja Esko Poikela sanoo, etteivät videot ole kilpaileva isku Porin kaupungin Luukkone -videokampanjalle, joka sai valtaisan klikkaus- ja katsojasuosion.

Rauman asiaa ja kehitystä yritetään viedä videoitse eteenpäin kuitenkin pienellä huumorinpilkkeellä silmässä, Poikela sanoo.

Kaupunginjohtaja Poikela on viiden videon sarjan avauksen esiintyjänä. Ensi-ilta oli keskiviikkona 12. lokakuuta Rauman YouTube -kanavalla.

Uusia videoita on luvassa parin viikon välein ja toiveena on, että kaupunkilaiset välittäisivät kotikaupunkinsa asiaa eri some-kanavilla. Videotähtinä esiintyvät Rauma johtavat viranhaltijat.

(Juttu jatkuu videon jälkeen)

Elinvoiman ja väestön kasvu tavoitteina

Kaupunkistrategian tavoitteissa Rauma ei ole pidätellyt, sillä paikkakunnan halutaan olevan vuonna 2030 nykyistä elinvoimaisempi, pitovoimaisempi ja valovoimaisempi. Tavoite on myös kansainvälisempi Rauma, joka houkuttelee uusia asukkaita ja yrityksiä.

Rauma on vuosien ajan potenut muuttotappiota. Yhtenä selittävänä tekijänä väestömenetykseen on muille paikkakunnille opiskelujen perässä muuttavat nuoret. Enemmistö heistä jäävät sille tielle ja tähän toivotaan muutosta.

Kaupunginjohtaja Esko Poikela sanoo kaupunkistrategiassa ja kaupunkikehityksessä suuntauduttavan erityisesti lapsiin, nuoriin ja perheisiin. Heille Rauma haluaa esittäytyä kaupunkina, joka tarjoaa työtilaisuuksia, edullista asumista ja harrastusmahdollisuuksia. Esille nostetaan myös merellisyys ja matkailu.

Poikela toivoo kaupungin oman organisaation ja työyhteisön lisäksi kaupunkilaisten tarttuvan yhteisönä toimeen Rauman houkuttelevuuden parantamiseksi.

Esimerkkeinä hän mainitsee uusien tapahtumien ideoinnin nimenomaan lapsille ja nuorille, viime vuonna startanneen joulukaupunki -hankkeen täydennykseksi ja matkailukauden pidentämiseksi kesäsesongista muillekin vuodenajoille.

Esko Poikela nostaa yhtenä avaintekijänä kaupunkikeskustan kehittämisen. Siihen on luvassa avauksia tulevan vuoden talousarviossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut