Satakuntalaisesta ruoasta muistutetaan kouluissa tällä viikolla – tällainen on päivän ruokatarjonta Harjavallassa: ”On tullut traditio, jota oikein odotetaan”

Monessa kunnassa päivää osataan jo odottaa ja siihen valmistaudutaan hyvissä ajoin, kerrotaan ProAgria Länsi-Suomen tiedotteessa.

11.10. 13:00

Satakunnan kouluissa ja muissa kuntien ruokapalvelupisteissä vietetään lähiruokaan keskittyvää Satakunta lautasella -teemapäivää keskiviikkona 12. lokakuuta. Päivä järjestetään nyt jo neljättä kertaa.

Lähes kaikki Satakunnan kunnat ovat mukana päivän toteutuksessa. Monissa kunnissa lähiraaka-aineet ovat jo osittain vakituisesti ruokalistoilla, mutta teemapäivän avulla aihe tehdään näkyväksi ja siihen panostetaan erityisesti, kerrotaan ProAgria Länsi-Suomen tiedotteessa.

Monessa kunnassa päivää osataan jo odottaa ja siihen valmistaudutaan hyvissä ajoin.

"Meillä päivästä on tullut traditio, jota oikein odotetaan. Tarjoamme tänä vuonna paikallisia pinaattiraejuustonappeja muusin, salaatin ja puolukkahillon kera. Tuotteet tilattiin ajoissa, jotta voitiin taata saatavuus”, kertoo Harjavallan ruokahuolto- ja siivouspäällikkö Mervi Takala.

Satakunta lautasella -päivänä korostetaan kouluruuan merkityksellisyyttä sekä maakunnan puhtaiden, monipuolisten ja laadukkaiden raaka-aineiden arvostusta, tiedotteessa sanotaan.

Tavoitteena on, että kuntien ruokapalvelut hyödyntäisivät jatkossa yhä enemmän paikallisia raaka-aineita ja tuotteita. Lapsille ja nuorille on tärkeää tuoda esiin ruuan alkuperä, ja teemapäivä onkin oiva tapa asiasta viestimiseen.

Päivän järjestävät Satakunnan kuntien ruokapalvelut ja Satakunta lautasella – Sikses parhaat maut -hanke.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut