Raumalle seilannut rahtialus ajelehti yöllä konerikon vuoksi kohti matalikkoa

Maltan lipun alla seilannut rahtialus menetti konetehonsa ja ajelehti kohti matalikkoa Ahvenanmaan eteläpuolella.

Raumalle matkalla ollut Maltan lipun alla purjehtiva rahtialus sai hinausapua maanantain ja tiistain välisenä yönä. Kuvituskuva.

11.10. 8:35

Maltan lipun alla kohti Raumaa seilannut rahtialus menetti konetehonsa ja ajelehti myrskyisessä säässä kohti matalikkoa maanantaina iltaseitsemältä.

Alus oli Ahvenanmaan eteläpuolella, kun toistaiseksi tuntemattomasta syystä sille tuli koneongelmia. Alus laski ankkurin ja miehistö alkoi selvittää vikaa.

”Koska myrskytuuli ja aallokko oli kova, epäiltiin pitääkö ankkuri”, kertoo meripelastusjohtaja Kristian Hermansson Turun meripelastuskeskuksesta.

Merivartiosto lähetti jo tässä kohtaa vartiolaiva Tursaan paikalle. Pelkona oli, että aluksen ankkuroituminen ei onnistu ja alus ajelehtii matalikkoon. Matalikossa alus voi ottaa pohjakosketuksen ja vaurioitua.

Express Govadari -niminen alus on noin 155 metriä pitkä ja noin 20 metriä leveä. Alukselta laskettu ankkuri ei kyennytkään pitämään alusta paikallaan kovassa merenkäynnissä.

Kun hätähinaukseen varautunut Tursas saapui paikalle, oli aluksella enää tunnin ajelehtimismatka matalikolle.

”Muutaman tunnin koneiden korjaamisen jälkeen laivalta ilmoitettiin, että koneet käyvät”, Hermansson kertoo.

Näin pahin vaaran paikka vältettiin. Hetken kuluttua aluksella kuitenkin huomattiin, että koneet käyvät vajaalla teholla. Merivartiosto päätti, että Tursas saattaa aluksen reitilleen ja seuraa, pääseekö alus turvallisesti jatkamaan matkaa.

Aamukolmelta tehtävä oli ohi merivartioston osalta. Aamuseitsemältä Express Govadarilla oli vielä muutaman tunnin matka Raumalle. Merivartioston tietojen mukaan aluksen koneet toimivat jälleen täydellä teholla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut