Lähihoitajien oppisopimuskoulutukseen yli sata hakijaa Porissa

Porin perusturvan ja Winnovan tarjoama uusi lähihoitajan oppisopimuskoulutus herätti runsaasti kiinnostusta.

Lähihoitajan oppisopimuskoulutukseen valittiin 21 opiskelijaa.

3.10. 14:34

Pori

Porin perusturvan ja Winnovan tarjoamaan lähihoitajan oppisopimuskoulutukseen oli yli sata hakijaa. Hakijoiden joukossa oli alan opintoja jo suorittaneita sekä täysin uusia alalle hakeutuvia henkilöitä, kerrotaan Porin perusturvan tiedotteessa.

Kaikkien koulutukseen hakeneiden hakemukset käsiteltiin ja 80 hakijoista ohjattiin syyskuussa järjestettyihin soveltuvuustesteihin. Laajat, ulkopuolisen psykologiyrityksen toteuttamat soveltuvuustestit arvioivat hakijoiden oppimisvalmiuksia, persoonallisuutta ja motivaatiota alan työtehtäviin. Iso osa soveltuvuustesteihin ohjatuista hakijoista ei kuitenkaan lopulta osallistunut soveltuvuustesteihin, eikä heitä siten huomioitu opiskelijavalinnoissa.

Oppisopimuskoulutukseen valittiin 21 opiskelijaa.

”On hienoa, että lähihoitajan ammatti ja oppisopimuskoulutuksen mahdollisuus herättivät runsasta kiinnostusta. Tämä kannustaa tarkastelemaan alan oppisopimuskoulutusmahdollisuuksia myös jatkossa”, kertoo Winnovan koulutuspäällikkö Johanna Aappola.

Oppisopimuskoulutuksen kautta on mahdollista oppia työtehtäviä ja taitoja työnteon ohessa.

Kimmokkeen koulutusyhteistyölle antoi koko Suomea vaivaava yleinen hoitajapula.

”Oppisopimuskoulutus on yksi väylä lisätä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön saatavuutta. Opiskelijat pääsevät opintojensa aikana työskentelemään niin terveys- ja sairaalapalveluissa, iäkkäiden palveluissa kuin sosiaali- ja perhepalveluissakin”, kertoo perusturvajohtaja Sanna Mustajoki.

Oppisopimuskoulutukseen valitut opiskelijat aloittavat opintonsa syksyn aikana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut