Rauma siirtää toimintakeskuksensa pois häätöuhan alta

Kaupunki ei jää odottamaan käräjäoikeuden tuomiota Puteus-Yhtiöt Oy:n häätökanteeseen. Työtoimintakeskusten vuokrasopimukset otetaan pois siirtolistalta Satakunnan hyvinvointialueelle.

Rauman kaupungilla on sosiaalisten työtoimintakeskusten lisäksi Kaivopuiston tehdaskiinteistössä vuokralla nuorten työpajan toimitilat ja skeittihalli. Toimintakeskukset lähtevät Sinkokadulta viimeistään ensi vuoden alkuun mennessä.

3.10. 20:17

Rauma

Rauman kaupunki ratkaisee poismuutolla vuosia kestäneen vuokraus- ja hintakiistelyn Puteus-Yhtiöt Oy:n kanssa. Kaupunki ei jää odottelemaan Sinkokadun työtoimintakeskustensa mahdollista häätöä, jota vuokranantajayhtiö on hakenut kanteellaan Satakunnan käräjäoikeudelta.

Päätös ei ollut yksimielinen, vaan hyväksyttiin äänin 6–3. Päätöksen ratkaisivat äänestyksessä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorpi (sd.) sekä jäsenet Pasi Mäenranta (ps.), Jari Laihonen (sd.), Jasmin Määttä (ps.), Sari Seimelä (sd.) ja Sirpa Viitanen (sd).

Kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Samu Vahteristo (kok.) esitti asiakokonaisuuden palauttamista uuteen valmisteluun. Hänen esitystään tukivat Iida Lampi (kok.) ja Jyrki Soukainen (kesk.).

Vahteriston perusteluina olivat kaupungin toimintojen poismuuton mahdolliset seuraukset Kaivopuistossa toimiville yrityksille ja esitys, että neuvotteluratkaisua etsittäisiin vielä kerran toiminnan jatkamisesta Kaivopuiston tiloissa.

Lisäksi hän esitti, ettei kaupunki ottaisi kantaa vastauksessaan käräjäoikeudelle häätökanteeseen Tukitalo Merituulen ja Työtoimintakeskus Pookin osuuteen ja niiden vuokrasopimuksiin.

Kaupunginhallitus päätti irtautua tilojen käytöstä ja siirtää Kaivopuiston vanhoissa tehdastiloissa vuokralla olevat Työtoimintakeskus Pookin ja Tukitalo Merituulen toiminnan omiin tiloihin. Muodollisesti vetäytymisestä päättää sosiaali- ja terveysvaliokunta, jonka toimialaan työkeskukset kuuluvat.

Päätös merkitsee samalla, että kaupunki vetää toimintakeskusten tilojen riidanalaiset vuokrasopimukset Satakunnan hyvinvointialueelle siirrettävien listalta. Siirrolla kaupungin omiin tiloihin halutaan turvata toiminnan jatkuminen ja estää häätöprosessin siirtyminen hyvinvointialueen huolehdittavaksi.

Entinen Marttilanmäen vanhainkoti jäi vaille käyttöä syyskuussa. Ikäihmisten lyhytaikaishoito siirrettiin remontoituun Kaunisjärven hyvinvointikeskukseen.

Toimintakeskukset siirretään entiseen Marttilanmäen vanhainkotiin Monnaan mahdollisimman nopeasti ja viimeistään ensi vuoden alusta lukien.

Aiemmin kaupunki on siirtänyt Sinkokadulta väistötiloihin Työtoimintakeskus Toimelan terveysviranomaisen asetettua sen vuokratilat käyttökieltoon. Syynä ovat kosteus- ja sisäilmaongelmat, joita vuokranantajayhtiö ei saanut korjattua.

Vuokranantajana oleva Puteus-Yhtiöt Oy on hakenut kanteellaan Satakunnan käräjäoikeudelta kaupungin toimintakeskuksille häätöä yhtiön omistamista tiloista. Yhtiö katsoo tilojen vuokrasopimusten olevan mitättömiä. Perusteluna on, ettei kaupunki ole huolehtinut sopimuksiin

Yhtiö on hakemassa myös vahingonkorvausta Rauman kaupungilta. Kesällä 2022 yhtiö esitti Rauman kaupungille alustavan, noin 3,2 miljoonan euron korvausvaatimuksen. Siihen kaupunki ei suostunut ja yhtiö jätti heinäkuussa käräjäoikeuteen häätökanteen.

Puteus-Yhtiöt on hakenut aiemmin oikeusteitse korotuksia vuonna 2016 solmittujen vuokrasopimusten vuokrahintoihin. Satakunnan käräjäoikeus ja Vaasan hovioikeus hylkäsivät yhtiön vaatimukset ja kanteet kaikilta osiltaan. Erimielisyyttä on yritetty selvittää myös neuvotteluteitse, mutta tuloksetta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut