Eurajoki jäteyhteistyöhön Rauman kanssa ja irtaantuu Porin vetämästä yhtiöhankkeesta

Käytännön jätehuollon ja kuljetusten järjestelyt säilyvät toistaiseksi ennallaan.

Eurajoen jätteet koko kunnan alueelta päätyvät käsittelyyn Rauman Hevossuon jäteasemalle tulevan vuoden alussa, mikäli sopimukset hyväksytään valtuustoissa. Kuljetusjärjestelyt säilyvät Eurajoella ennallaan.

30.9. 20:17

Eurajoki

Rauma ja Eurajoki ovat tiivistämässä yhteistoimintaansa jätehuollon järjestämisessä ja hallinnossa.

Kuntanaapurit ovat neuvotelleet ja valmistelleet sopimuksen, jonka mukaan jätehuollon käytännön järjestelyt ja viranomaistehtävät siirtyvät Rauman vetovastuulle vuoden 2023 alusta lukien. Myös Luvian alueen jätehuolto siirtyy Rauman seudun jätehuoltolaitoksen vastuulle.

Rauman ja Eurajoen jätehuoltosopimus merkitsee samalla, että Eurajoki irtaantuu Porin ja sen lähikuntien jätehuoltoyhtiön perustamisesta ja osakkuudesta. Osakeyhtiö on määrä aloittaa toimintansa myöskin 2023 alusta.

Eurajoen kunnanhallitus käsittelee Rauman kanssa neuvoteltua sopimusta tiistaina 4. lokakuuta ja Rauman kaupunginhallitus lokakuun aikana. Suunnitelmana on, että valtuustot päättävät asiasta loppuvuoden aikana.

”Eurajoen kunnan osalta kysymyksessä on toiminnan keskittäminen kunnan osittain omistamaan liikelaitokseen. Nykyinen jätteenkuljetusmalli säilyy Eurajoella toistaiseksi ennallaan”, Eurajoen kunnanjohtaja Vesa Lakaniemi sanoo Rauman ja Eurajoen yhteisessä tiedotteessa.

Eurajoella on kiinteistöjen järjestämä jätteenkuljetus ja ekomaksu, jolla katetaan tiettyjen jätehuoltopalveluiden, kuten vaarallisten jätteiden keräyksen, kulut. Näihin ei ole tulossa muutoksia tämän sopimuksen yhteydessä.

"Myös tekstiilinkeräysastioita sijoitetaan Eurajoen alueelle. Hevossuon jäteaseman vastaanottopalvelut pysyvät ennallaan”, liikelaitosjohtaja Jukka Vastamäki Rauman kaupungilta sanoo.

Tuleva muutos ei vaikuta raumalaisten jätehuollon arkeen. Yhteistyön seurauksena esimerkiksi Eurajoella sijaitsevien kierrätyspisteiden palvelutaso arvioidaan ja tarvittaessa vaihdetaan astioita ja opasteita.

"Valmistelutyötä on tehty tiiviissä yhteistyössä Eurajoen kunnan kanssa ja yhteistyön lisääminen varmistaa Rauman seudun jätehuoltolaitoksen toimintaedellytyksiä”, Vastamäki sanoo.

Rauman Hevossuon jäteasemalle saapuvan jätteen määrä kasvaa, mikäli tulevaisuudessa koko Eurajoen alueen jätteet tuodaan jäteasemalle. Polttokelpoinen jäte toimitetaan tässäkin tapauksessa Lounavoiman jätteenpolttolaitokselle poltettavaksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut