Euran keskusta-alueelle suunnitteilla uusi 38 asunnon vuokrakerrostalo – Jatko puntarissa maanantaina

Asuntojen vuokrahinnat asettuisivat tuoreiden laskelmien mukaan noin 14 euroon neliöltä.

Kerrostalo tulisi Satakunnankadun varteen, kirjaston ja paloaseman väliin.

30.9. 10:58

Eura

Kirjaston ja paloaseman väliin, Satakunnankadun ja Siltatien kulmaukseen, suunnitellaan uutta vuokrakerrostaloa Eurassa.

Viisikerroksiseen kerrostaloon tulisi kaikkiaan 38 asuntoa. Niistä 29:ssä olisi kaksi huonetta ja keittotila, viidessä kaksi huonetta ja keittokomero ja neljässä kolme huonetta ja keittotila. Asuntojen koot olisivat 33,5–68,5 neliötä.

Asuntojen vuokrahinnat asettuisivat YH-Rakennuttaja Oy:n laatimien laskelmien mukaan noin 14 euroon neliöltä.

Kerrostalohanke oli esillä jo vuonna 2019, mutta tuolloin kunnanhallitus äänesti sen nurin.

Uudelleen hanke tuli kunnanhallituksen pöydälle kuluvan vuoden toukokuussa, jolloin se määräsi kunnan omistaman kiinteistöosakeyhtiö Kauttuanpuiston käynnistämään hankkeen yksityiskohtaisen suunnittelun yhdessä Satakunnan YH-Rakennuttaja Oy:n kanssa. Hankkeelle nimettiin samalla suunnittelu- ja rakennustoimikunta.

Toimikunta esittää, että uuden kerrostalon rakennuttamisesta vastaisi Kauttuanpuisto, ja kerrostalo rakennettaisiin sen alle perustettavan uuden yhtiön lukuun.

Kerrostalohankkeen jatko on puntarissa seuraavaksi ensi maanantaina. Kunnanjohtaja Juha Majalahti ehdottaa kunnanhallitukselle, että se valtuuttaisi Kauttuanpuiston tilaamaan Satakunnan YH-Rakennuttajalta tarkemmat suunnitelmat ja pyytäisi toimikuntaa teettämään hankkeelle kustannusarvion näiden suunnitelmien pohjalta.

Kustannusarvion valmistumisen jälkeen kunnanhallituksen on tarkoitus määritellä kerrostalon rakentamisajankohta ja rahoitusmalli.

Vuonna 2019 kerrostalon hinnaksi arvioitiin alustavasti vajaat viisi miljoonaa euroa. Jo tehtyjen ja vielä tehtävien suunnitelmien sekä kustannuslaskelmien tekemisen arvioidaan maksavan noin 200 000 euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut