Olkiluoto kolmonen tuottaa sähköä nyt ensi kertaa täydellä teholla – koekäyttö jatkuu

OL3 alkoi tuottaa sähköä ensi kertaa täydellä teholla koekäytön aikana.

Olkiluoto 3:n turbiinihalli.

30.9. 7:27

Eurajoki

Olkiluodon kolmosreaktori alkoi tuottaa sähköä täydellä teholla torstain ja perjantain välisenä yönä. Maksimiteho on 1600 megawattia, josta nettoteho on 1590,7 MW.

Kolmosreaktorin koekäyttö jatkuu joulukuuhun saakka. Säännöllisen sähköntuotannon on tarkoitus alkaa lauantaina 10. joulukuuta.

Aiemmin koekäytön aikana reaktorin enimmäisteho on ollut hieman alle 1500 megawattia. Koekäytön aikana reaktori on irrotettu sähköverkosta muutamaan otteeseen ilmenneiden ongelmien takia.

Edellisen kerran tuotanto putosi nollaan viime viikonloppuna turbiinihäiriön vuoksi.

Olkiluodosta tuotetaan tällä hetkellä noin 40 prosenttia Suomen sähköstä, TVO kertoo tiedotteessa. Olkiluoto 1 ja Olkiluoto 2 tuottavat kumpikin noin 21 prosenttia tämän hetken sähköntarpeesta ja Olkiluoto 3 noin 19 prosenttia.

Jäljellä on vielä kymmenen laitosyksikön tehoon vaikuttavaa testikokonaisuutta, joita yhtä lukuun ottamatta on testattu myös alemmilla tehotasoilla. Osassa tulevista testeistä laitosyksikön tuotanto joko keskeytetään suunnitellusti tai tehoa alennetaan alemmille tehotasoille.

Täysin uutena kokeena toteutetaan kantaverkkoyhtiö Fingridin kanssa yhteistyössä niin sanottu lähivikakoe, jossa kantaverkon testialueella aiheutetaan lyhyt oikosulku. Lisäksi täydellä teholla suoritetaan lukuisia testejä, joilla ei ole vaikutusta laitosyksikön sähkötehoon.

Lue lisää: TVO: Olkiluoto 3 -voimalan tuotantoa rajoitettiin teknisen vian takia

Lue lisää: Tältä näyttää nyt Suomen ehkä odotetuimmassa laitoksessa – Lue kaikki oleellinen Olkiluoto 3:sta: ympärillä aseistetut vartijat, kestää lentokoneen törmäyksen

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut