Satakunnassa 21 uutta turvapaikanhakijaa, sotaa paenneita noin 1 880

Porin ja Kankaanpään vastaanottokeskuksissa on kirjoilla yhteensä noin 1880 sotaa paennutta henkilöä. Arkistokuvassa ukrainalaisia pakolaisia saapui Puolaan maaliskuussa 2022..

29.9. 16:22

Kaikki kuluvana vuonna Satakunnassa oleskeluluvan saaneet 21 turvapaikanhakijaa on sijoitettu Poriin, kertoo Satakunnan Ely-keskus tiedotteessaan.

Sijoitetut ovat kansalaisuudeltaan irakilaisia ja afganistanilaisia.

Lokakuussa Poriin on tulossa ryhmä kiintiöpakolaisia, joiden vastanottamiselle Porin kaupunki on antanut suostumuksensa.

Satakunnan Ely-keskuksen mukaan kuntasijoituspaikkoja on jäljellä vielä runsaasti, sillä kaikki kunnat ovat sitoutuneet vastaanottamaan oleskeluluvan saaneita turvapaikanhakijoita merkittävästi yli työ- ja elinkeinoministeriön tavoitteen.

Satakunnan osuus kuluvalle vuodelle on 53 kuntasijoituspaikkaa. Tavoite on ylitetty reilusti, sillä kuntien kanssa neuvotellut sopimukset kattavat yhteensä 129–177 kuntasijoituspaikkaa.

Satakunnan ELY-keskus on sijoittanut kuntiin vuosittain noin 83 turvapaikanhakijaa. Kuntasijoitusten määrä on laskenut vuodesta 2016 tasaisesti. Viime vuonna sijoituksia tehtiin 52 henkilölle.

Venäjän Ukrainaan kohdistuneen hyökkäyksen seurauksena Satakuntaan on tullut runsaasti sotaa paenneita ihmisiä, jotka ovat saaneet Suomesta oleskeluluvan tilapäiseen suojeluun perustuen.

Porin vastaanottokeskuksessa kirjoilla oli torstaina noin 1 700 henkilöä, joista suurin osa on ukrainalaisia. Kankaanpäähän elokuussa perustetun vastaanottokeskuksen kirjoilla tilapäistä suojelua saavia ukrainalaisia oli noin 180.

Tilapäistä suojelua saaville voidaan myöntää kotikunta, jos tilapäisen oleskeluluvan voimassaoloaikaa on jatkettu ja he ovat asuneet Suomessa yhtäjaksoisesti vähintään vuoden.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut