Rauma siirtää Puteus-Yhtiöt Oy:n häädöllä uhkaamat toimintakeskukset omiin tiloihin

Häätö- ja korvauskanteet vireillä Satakunnan käräjäoikeudessa.

Rauman kaupunki on irtautumassa ennakoivasti Puteus-Yhtiöt Oy:ltä vuokraamistaan Sinkokadun palvelukeskuksen tiloista. Vuokranantajayhtiö on hakenut oikeudesta häätöä kaupungille.

29.9. 16:00

Rauma

Puteus-Yhtiöt Oy:n ja Rauman kaupungin vuosia kestänyt kiista Sinkokadun palvelukeskuksen vuokrahinnoista on johtamassa osapuolten lopulliseen erkaantumiseen ja sopimusten purkamiseen.

Rauman kaupunki on siirtämässä vielä Kaivopuiston vanhoissa tehdastiloissa vuokralla olevat Työtoimintakeskus Pookin ja Tukitalo Merituulen toiminnan omiin tiloihinsa.

Toimintakeskukset siirretään entiseen Marttilanmäen vanhainkotiin Monnaan ensi vuoden alusta lukien.

Vuokranantajana oleva Puteus-Yhtiöt Oy on hakenut kanteellaan Satakunnan käräjäoikeudelta kaupungin toimintakeskuksille häätöä yhtiön omistamista tiloista. Kaupunki ei jää odottamaan oikeuden ratkaisua, eikä vuokrariidan siirtymistä Satakunnan hyvinvointialueelle.

Yhtiö on hakemassa myös vahingonkorvausta Rauman kaupungilta. Kesällä 2022 yhtiö esitti Rauman kaupungille alustavan, noin 3,2 miljoonan euron korvausvaatimuksen. Siihen kaupunki ei suostunut ja yhtiö jätti heinäkuussa käräjäoikeuteen häätökanteen.

Puteus-Yhtiöt on hakenut oikeusteitse korotuksia vuokrasopimusten vuokrahintoihin. Satakunnan käräjäoikeus ja Vaasan hovioikeus hylkäsivät yhtiön vaatimukset ja kanteet kaikilta osiltaan. Erimielisyyttä on yritetty selvittää myös neuvotteluteitse, mutta tuloksetta.

Toimintakeskusten siirtopäätös on tulevalla viikolla Rauman kaupunginhallituksen käsittelyssä. Perusteluna on palvelutuotannon sekä toiminnan siirron turvaaminen vuoden alusta Satakunnan hyvinvointialueelle. Siirrosta päättää sosiaali- ja terveysvaliokunta.

Aiemmin kaupunki on siirtänyt Sinkokadulta Työtoimintakeskus Toimelan. Sen toiminta siirrettiin väistötiloihin Sampaanalaan ja Uotilaan kuluvan vuoden alussa.

Terveysvalvontaviranomainen asetti Toimelan toimitilat käyttökieltoon sisäilmaongelmien vuoksi. Puteus-Yhtiöt Oy ei ole saanut korjattua tiloja käyttökuntoon.

Marttilanmäen entinen vanhainkoti vapautui uuteen käyttöön, kun ikäihmisten lyhytaikaishoito siirrettiin Kaunisjärven palvelukeskukseen. Työtoimintakeskus Pooki ja Tukitalo Merituuli muuttavat Marttilanmäkeen vuoden 2023 alusta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut