Ahlströmit saavat nimikkotien Kauttuan Ruukinpuistoon – Perussuomalaiset esittivät alun perin nimikkotietä sekä Antille että Evalle

Ensi vuonna tulee kuluneeksi 150 vuotta siitä, kun Antti Ahlström osti Kauttuan ruukin.

Lorentz Creutz perusti Kauttuan ruukin vuonna 1689. Creuzin suvun mukaan nimetty tie ruukinpuiston ympäristössä jo on.

27.9. 19:44 | Päivitetty 29.9. 9:55

Eura

Ahlströmin tehtailijasuku saa Kauttuan ruukinpuistoon nimikkotien. Euran tekninen lautakunta päätti keskiviikkoiltana yksimielisesti, että ruukinpuiston ytimessä olevan Sahantien nimi muutetaan Ahlströmintieksi.

Perussuomalaisten ryhmän kesäkuussa jättämästä valtuustoaloitteesta pontensa saanut asia oli aiemmin kunnanhallituksessa, joka esitti syyskuun alkupuolella nimenmuutoksen hyväksymistä.

Aivan valtuustoaloitteessa ehdotetussa muodossa nimenmuutos ei toteudu. Perussuomalaisten valtuustoryhmä ehdotti, että sekä Antti että Eva Ahlströmille olisi nimetty Euraan omat nimikkotiensä.

Sahantien uudeksi nimeksi aloitteessa ehdotettiin Antti Ahlströmintietä ja Neitsytmäen teollisuusalueella sijaitsevan Neitsytpolun nimeksi Eva Ahlströmintietä. Neitsytpolulle perustettiin aikoinaan Eva ja Antti Ahlströmin Hjördis-tyttären lahjoitusvaroilla Kauttuan toipilaskoti.

Sahantien nimenmuutos on siinä mielessä yksinkertaisempaa kuin Neitsytpolun, että Sahantiellä ei ole yhtään katuosoitetta, eli nimenmuutos ei muuttaisi kenenkään osoitetta.

Ensi vuonna tulee kuluneeksi 150 vuotta siitä, kun Antti Ahlström osti Kauttuan ruukin. Suvun omistuksessa alueelle syntyi paperi- ja pakkausteollisuutta, jotka ovat työllistäneen ihmisiä useiden sukupolvien ajan.

Antti Ahlströmin kuoltua vuonna 1896 perheyrityksen johtoon nousi hänen vaimonsa Eva Ahlström. Hänestä tuli samalla yksi Suomen ensimmäisistä teollisuusjohtajana toimineista naisista.

Päivitetty 29.9. kello 9.55: Juttuun päivitetty teknisen lautakunnan päätös kokouksen jälkeen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut