Kaupunki palkitsi Porin päivänä yhden yrityksen ja kolme urheilijaa – Katso palkitut täältä

Vuoden 2022 Pori-palkinto meni Porisuhde-markkinointikampanjan ideoineelle markkinointitoimisto Staart Oy:lle.

Pori-palkinnon saaneen Staartin toimitusjohtaja Juuso Kemi katsoo, että Porisuhde-kampanja oli onnistunut, koska se oli rohkea, viihdyttävä ja inhimillinen.

24.9. 12:42

Pori

Porin kaupunki myönsi Porin päivänä Pori-palkinnon, kaksi Nuori porilainen -palkintoa ja yhden stipendin, kertoo kaupunki tiedotteessa.

Pori-palkinto myönnetään vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka erityisen ansiokkaalla teollaan tai toiminnallaan on kunnostautunut lähimmäisen tai yhteiskunnan hyväksi. Nuori porilainen -palkinto taas myönnetään alle 25-vuotiaalle henkilölle tai ryhmälle, joka tuo teoissaan tai toiminnassaan esille kotiseuturakkautta, -ylpeyttä ja -arvostusta sekä korostaa porilaisuutta.

Vuoden 2022 Pori-palkinto meni Porisuhde-markkinointikampanjan ideoineelle markkinointitoimisto Staart Oy:lle. Kampanjan keulahahmona toimii Porisuhdeneuvoja Luukkone, jonka on toteuttanut Joonas Nordman yhteistyössä Staartin ja Porin kaupungin kanssa.

Porisuhdeneuvoja oli valtava menestys. Kampanjan ensimmäisen ja toisen kauden videoita on katsottu yhteensä lähes kahdeksan miljoonaa kertaa pelkästään Porin kaupungin omissa kanavissa.

Staartin toimitusjohtaja Juuso Kemin mukaan Porisuhde-kampanja oli onnistunut, koska se oli rohkea, viihdyttävä ja inhimillinen – aivan kuten oikea parisuhdekin parhaimmillaan.

”Videoillakin välittynyt porilaisuuden ydin ammennettiin porilaisista jo vuoden 2017 brändiuudistuksessa, jossa kaupunkilaisia vahvasti kuunneltiin. Porilaisuus taasen on vaikeasti määriteltävissä oleva tunne, joka syntyy itseironisen sisukkaasta vääntämisestä pilke silmäkulmassa maailman myrskyjä vastaan”, Kemi luonnehtii tiedotteessa.

Pori-palkinto on myönnetty vuodesta 1964 lähtien. Viime vuonna se meni olympiapronssimitalisti Matti Mattssonille.

Nuori porilainen -palkinnot pokkasivat tänä vuonna jääkiekkoilija Aleksi Heimosalmi sekä amerikkalaisen jalkapallon pelaaja Olaus Alinen.

Heimosalmi oli mukana Kanadassa alle 20-vuotiaiden MM-hopeaan yltäneessä joukkueessa. Vuonna 2003 syntynyt puolustaja on NHL-seura Carolina Hurricanesin sopimuspelaaja, mutta edustaa kasvattajaseuraansa Porin Ässiä.

Heimosalmen mukaan Pori tarjoaa hyvät liikunnalliset puitteet.

”Oman lajin osalta puitteet ovat loistavat eikä puutteita ole juuri ollut. Tavoitteet pystyy asettamaan korkealle, kun menestyminen ei ole ainakaan ulkopuolisista tekijöistä kiinni”, Heimosalmi sanoo tiedotteessa.

Toisen palkinnon saanut Olaus Alinen lukeutuu lajinsa suurimpiin suomalaislupauksiin. Nuoren porilaisen perässä oli peräti 46 yhdysvaltalaista jenkkifutikseen erikoistunutta yliopistoa, joista Alinen valitsi lopulta Alabaman yliopiston. Alista pidetään ikäluokkansa parhaimpana eurooppalaisena pelaajana.

Olaus Alisen puolesta palkinnon vastaanottanut isä Klaus Alinen toteaa, että porilaisesta hulluudesta on puhuttu Suomen jenkkifutispiireissä jo pitkään.

”Sama hulluus on näkynyt myös Olauksen tekemisessä, mikä on ollut määrätietoista ja periksi antamatonta. Sitä samaahan porilainen kulttuuri myöskin on”, Alinen sanoo tiedotteessa.

Nuori porilainen on valittu vuodesta 1991 lähtien. Viime vuonna palkinnon sai monilahjakas näyttelijä Rasmus Koskinen.

Viime vuonna Pori-palkinnon saanutta uimari Matti Mattssonia muistettiin myös tänä vuonna. Porilaisuimari saavutti hopeaa 200 metrin rintauinnissa Roomassa järjestetyissä uinnin EM- kilpailuissa 14. elokuuta.

Porin kaupunginhallituksen päätöksellä Mattssonille myönnetään 5 000 euron suuruinen stipendi Rooman EM-hopeamitalin johdosta. Saavutus huomioidaan lisäksi 5 000 euron suuruisella, porilaisten uintia harrastavien lasten ja nuorten harrastamisen kustannuksiin kohdennettavalla lahjoituksella.

Lahjoitus maksetaan Satakunnan Yhteisöt ry:n hallinnoimaan Lasten ja nuorten harrastusrahastoon kohdennettavaksi porilaisten uimaseurojen riveissä harrastavien alle 18-vuotiaiden junioreiden uintiharrastuksen kustannuksiin.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut