”Täytyy tunnustaa, että lähes 40-vuotiaassa kiinteistössä on tarpeita” – Seurakunnan leirikeskuksessa viitteitä rakenteellisista kosteusvaurioista

Silokalliolla tänä vuonna majoittuneet ovat antaneet runsaasti palautetta rakennusten sisäilmasta.

23.9. 12:18 | Päivitetty 23.9. 14:16

Pori

Kullaalla sijaitsevassa Silokallion leirikeskuksessa on alustavissa kosteus- ja sisäilmatutkimuksissa havaittu viitteitä rakenteellisista kosteusvaurioista, ilmenee Porin yhteisen kirkkoneuvoston kokouksen esityslistalta.

Kosteusvaurioita on esityslistan mukaan todettu ainakin keskuksen märkätiloissa. Vaurioiden laajuuden ja korjaustarpeiden selvittämiseksi asiaa tutkitaan nyt tarkemmin, Porin seurakuntayhtymän kiinteistöpäällikkö Arto Huhtanen kertoo.

”Ovet on pantu säppiin, että saadaan rauha, koska täytyy mennä rakenteisiin. Kuukausi tässä menee selvittelyissä. Toivotaan, että olisi jotakin selvillä marraskuussa”, hän kertoo.

Huhtasen mukaan Silokalliolla tarvittavista toimista ei ole vielä alustavaa käsitystä. Hän ei halua ottaa kantaa mahdollisiin remontteihin tai muihinkaan ratkaisuihin tiloille. Majoitustilat ovat yhä alkuperäisessä, vuoden 1983 asussaan.

”Ei mennä asioiden edelle. Mutta totta kai se täytyy tunnustaa, että kohta 40-vuotiaassa kiinteistössä on tarpeita.”

Silokallio on suosittu rippileirien pitopaikka. Majoitustilat on seurakuntayhtymän mukaan suljettu käytöltä toistaiseksi. Talveksi seurakunta siirtää oman toimintansa Reposaaren Junnilan toimintakeskukseen. Rippikouluryhmät ovat sen verran isoja, että niihin Junnila ei riitä.

”Missä niitä järjestetään, sitä selvitämme. Mutta Silokallion saama tuomio ratkaisee näitäkin asioita.”

Silokalliolla majoittuneilta on tänä vuonna tullut runsaasti palautetta sisäilmaolosuhteista. Palautteeseen on vastattu ja puhdistuksia, säätöjä ja ilmanvaihdon tehostamisia on tehty siltä osin kuin nykyiset laitteet sen sallivat. Nämä toimet eivät ole riittäneet, vaan ongelmien selvittämiseksi on ollut tarpeen tutkia majoitusrakennusten rakenteita, esityslistalla kerrotaan.

Silokallion lvi-tekniikasta todetaan, että se on käyttöikänsä päässä, eikä enää vastaa tämän päivän vaatimuksia.

Rakenne- ja sisäilmatutkimuksia tekee Porilainen Inspec yhdessä Sarako Oy:n sisäilmatutkijoiden kanssa. Läpi käydään kaikki Silokallion majoitustilat, joita on kolmessa rakennuksessa yli 2 000 neliömetriä.

Päivitetty 23.9.2022 kello 14.12: Lisätty Arto Huhtasen kommentit.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut