Porin keskustan veneilypalveluihin muutoksia

Etelärannan venesatama on Pohjoisrannassa ensi kesänäkin. Isojen veneiden nostopaikan käyttämisestä on sovittava tänä syksynä etukäteen.

Arkistokuva Porin Etelärannasta.

23.9. 8:54

Pori

Jokikeskus-hankkeen rakennustyöt vaikuttavat keskustan alueen veneilypalveluihin tänä ja ensi vuonna, tiedottaa Porin kaupunki.

Rantamakasiinirakennuksen ja jokisataman vanhan nosturin välissä sijaitseva isojen veneiden nostopaikka on tänä syksynä käytettävissä syyskuun loppuun asti. Nostopaikan käytöstä on oltava etukäteen yhteydessä Jokikeskuksen toisen vaiheen urakoitsijana toimivan Destia Oy:n työmaapäällikkö Kimmo Harjuun puhelimitse 040 635 2788 tai sähköpostilla kimmo.k.harju@destia.fi. Keväällä 2023 Etelärannasta ei voi laskea vesille isoja veneitä.

Etelärannan venesataman laiturit A, B ja C sijoitetaan Pohjoisrantaan kesäksi 2023. Alkuperäiselle paikalleen satama palautuu Jokikeskuksen toisen vaiheen valmistumisen jälkeen. Hankkeen toisen vaiheen arvioidaan valmistuvan syksyllä 2023.

Hankkeen toisessa vaiheessa Etelärannan aluetta uudistetaan rantamakasiinirakennuksen itäpäädyn ja Taavi-sillan välisellä alueella. Etelärantaan rakennetaan uudet rantalaiturit alatasanteineen. Lisäksi laitureiden tausta-alue rakennetaan uudelleen vaihtamalla rakennekerrokset, varustamalla alue teknisillä järjestelmillä ja uudistamalla oleskelualueiden pinnat.

Etelärannan veneennostopaikka palvelee veneilijöitä vielä syyskuun loppuun asti. Jokisataman pienvenelaitureiden siirto talviteloille alkaa lokakuun puolivälin jälkeen.

”Kaupungin vierasvenelaituri on poistunut käytöstä syyskuun alussa. Laiturissa on vielä muutamia veneitä, joiden poistuttua Jokikeskuksen työmaalle varattu alue aidataan kokonaisuudessaan, ja työt aloitetaan Porin sillan läheisyydestä”, kertoo palvelupäällikkö Heikki Tuominen.

Kesällä 2023 vierasvenelaituri palvelee veneilijöitä jälleen normaalisti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut