Stenan iso kierrätysmetallikasa paloi jälleen Porin Tahkoluodossa – Palosta nousi runsaasti savua, jonka tuuli kuljetti onnekkaasti merelle päin

Pelastuslaitos hälytettiin maanantai-iltana sammuttamaan Stenan kierrätysmetallikasaa Porin Tahkoluotoon. Stenan metallikasa oli Tahkoluodossa viimeksi tulessa kuluvan vuoden kesäkuussa.

Palosta nousee runsaasti savua.

19.9. 21:32 | Päivitetty 20.9. 8:19

Pori

Stenan isossa kierrätysmetallikasassa syttyi tulipalo Porin Tahkoluodossa maanantai-iltana.

Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta noin kello 20.50. Hätäkeskus määritteli palon ensin pieneksi, ja Tahkoluotoon lähetettiin vain kolme pelastuslaitoksen yksikköä. Noin kello 21 tehtävän kokoluokitus muutettiin keskisuureksi ja kello 21.25 suureksi.

Samalla sammutustöihin lähetettyjen yksikköjen määrä nostettiin ensin kuuteen ja puoli yhdeltätoista illalla paloa oli sammuttamassa jo kaikkiaan 17 pelastuslaitoksen yksikköä.

Palosta nouseva savu kulkeutui maanantai-iltana merelle päin.

Satakunnan Kansan Tahkoluodossa ollut kuvaaja Veera Korhonen kertoi palosta nousseen runsaasti savua. Varsinaisia liekkejä hän ei kuitenkaan nähnyt. Korhonen ei tosin päässyt kovin lähelle palopaikkaa.

Palavan kasan vieressä työskenteli tuolloin kaksi kaivinkonetta.

Pelastuslaitos kertoi kello 21.50 Twitterissä savunmuodostuksen olleen voimakasta. Savu kulkeutui kuitenkin onnekkaasti koillisen suuntaan merelle, eikä esimerkiksi Reposaaren asutuskeskukseen.

Kello 22.22 pelastuslaitos twiittasi palosta olleen noin sadan neliön alueella. Stenan metallikasan korkeus on noin kymmenen metriä. Pelastuslaitos arvioi tuolloin sammutustöiden jatkuvan useamman tunnin ajan.

Palo saatiin lopulta sammumaan arvioitua nopeammin. Pelastuslaitos kertoi Twitterissä iltayhdentoista jälkeen, että palo on saatu sammumaan, ja pelastuslaitoksen yksiköt on vapautettu tehtävästä.

”Kohteeseen jää Stenan omaa väkeä jälkivartioon ja sammutusvesilinjastoja varoiksi”, pelastuslaitos twiittasi kello 23.07.

Satakunnan Kansan tiistaiaamuna tavoittama päivystävä palomestari Ari Uimonen kertoo, että palon syttymissyystä ei ole tietoa.

”Toistaiseksi on vain arvioita, että ehkä kasassa oli jotakin kuumaa materiaalia, tai sitten sattui itsesyttyminen”, Uimonen sanoo.

Palo saatiin nopeasti hallintaan, koska toiminnanharjoittaja esti työkoneilla palon leviämistä laajemmalle.

Palopaikan vieressä työskentelee kaksi kaivinkonetta.

Stenan kierrätysmetallikasa paloi Tahkoluodossa viimeksi 9. kesäkuuta tänä vuonna.

Tuolloin palon sammutustyöt kestivät huomattavasti pidempään kuin nyt. Torstaina aamulla syttynyt palo saatiin sammumaan vasta vasta yli vuorokautta myöhemmin, perjantaina päivällä.

Uimosen mukaan tällä kertaa palava kasa oli huomattavasti pienempi, minkä vuoksi palon sammuttaminen onnistui nopeammin.

Pelastuslaitoksen osalta tehtävä oli ohi maanantaina kello 23 jälkeen.

Lue lisää: Metallijätekasa roihusi ja savusi koko torstain Porin Tahkoluodossa – katso kuvat ja video palopaikalta

Päivitetty tiistaina 20.9. kello 7.27: Lisätty palomestarin kommentit.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut