Rauman kaupunginhallitus nuiji 700 000 euroa Kylmäpihlajan majakan ravintolatilojen remontteihin ja linjasaneeraukseen

Kaupunki siirtää Kuuskajaskariin aiotusta investoinnista määrärahat Kylmäpihlajan majakan linjasaneeraukseen.

Kylmäpihjalan majakan ravintolatiloja ehostetaan 700 000 eurolla.

19.9. 19:59

Rauma

Rauman kaupunginhallitus nuiji maanantaina päätöksen, jossa Kylmäpihlajan majakan ravintolatilojen saneeraukseen irrotetaan 700 000 euroa.

Kuluvan vuoden talousarvioon oltiin varattu 250 000 euron määräraha ja suunnitelmavuodelle 2023 100 000 euron määräraha majakan linjasaneerauksen 2. vaiheen korjauksiin.

Rakennuskustannusten nousun takia projektin kokonaiskustannukset ovat nousseet. Tämän lisäksi alkuperäisessä kustannusarviossa ei ollut ravintolasalin laajennusta.

Linjasaneeraus ja ravintola- ja oheistilojen peruskorjaus ovat osa Kylmäpihlajan majakan käytön kannalta välttämättömiä korjaustöitä, jotka on suoritettava, jotta Kylmäpihlajan majakassa pystytään harjoittamaan jatkossakin matkailupalvelujen tuottamista.

Peruskorjauksen yhteydessä uusitaan muun muassa alkuperäisiä viemäreitä ja vesijohtoja, sekä asennetaan rakennukseen nykyisen käytön edellyttämä ilmanvaihto.

Ravintolasalin laajentaminen vajaakäytössä oleviin tiloihin on perusteltua nykyisten ravintolatilojen pienen koon vuoksi.

Talousarvion 2022 investointiosaan on varattu miljoona euroa saariston kehittämiseen, josta 700 000 euroa varattiin Kuuskajaskarin majoitustilojen toteuttamiseen.

Koska Kuuskajaskarin majoitustilojen rakentaminen ei ole tänä vuonna etenemässä suunnitellusti, saariston kehittämisen määrärahoja on jäämässä käyttämättä merkittävissä määrin vuonna 2022.

Kuuskajaskariin aiotusta investoinnista kaupunki siirtää Kylmäpihlajan majakan linjasaneerausinvestoinnille riittävän määrärahan kuluvana vuotena teknisen valiokunnan päätöksellä.

Linjasaneerauksen 2. vaihe ja ravintola- ja oheistilojen peruskorjaus jatkuu vuoden 2023 keväällä. Todennäköisesti suunnitelmavuodelle 2023 varattu 100 000€ määräraha ei riitä projektin loppuun saattamiseen.

Tämän määrärahan lopullinen tarve saattaa pienentyä riippuen siitä, kuinka tulevana syksynä päästään linjasaneeraustöitä toteuttamaan.

Kylmäpihlajan majakalla tehtäviin töihin vaikuttavat merkittävissä määrin sää- ja jääolosuhteet, eikä korjaus- ja muutostöitä pystytä suorittamaan keskitalven aikana majakan ympäristön jääolosuhteiden vuoksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut