Tältä näyttää nyt Suomen ehkä odotetuimmassa laitoksessa – Lue kaikki oleellinen Olkiluoto 3:sta: ympärillä aseistetut vartijat, kestää lentokoneen törmäyksen

Vierailimme huippumodernissa Olkiluoto 3 -ydinvoimalassa, jonka mittasuhteet häkellyttävät. Rakennusten tilavuus vastaa kymmentä eduskuntataloa. Turvatoimet onnettomuuksien varalta ovat moninkertaiset. Jos reaktori jostain syystä sulaisi, sydänsieppari nappaisi talteen sulan aineksen. Vaikka Eurajoella tehdään sähköä ainakin seuraavat 60 vuotta, kuluttajat toivovat, että voimala tuo jo ensi talvena helpotusta sähkölaskuihin. Kesällä siellä tarvittiin ammattimaisia teollisuuskiipeilijöitä.

Juha Poikola on toiminut TVO:n yhteiskuntasuhdepäällikkönä yli kymmenen vuotta. Viime vuosina hän on esitellyt Olkiluoto 3 -ydinvoimalaa lukuisille vierailijoille. Poikola kuvattiin 5. syyskuuta, kun hän esitteli aluetta ensimmäiselle suomalaiselle toimittajaryhmälle sen jälkeen, kun ydinvoimala alkoi tuottaa sähköä maaliskuussa.

18.9.2022 8:32

Eurajoki

Kiiltävästä metallisesta kupolista heijastuva auringonvalo häikäisee. Edessä aukeavan näkymän mittasuhteita on vaikea hahmottaa. Kaikki on suurta.

Seisomme noin sadan metrin päässä Suomen juuri nyt puhutuimmasta rakennuksesta eli Olkiluodon ydinvoimalaitosalueen kolmosreaktorista OL3:sta. Ydinreaktorin ylle rakennetun kaksikerroksisen suojarakennuksen laki hehkuu 60 metrin korkeudessa. Ilmastointipiipun huippu on sadassa metrissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut