Poliisi tarkisti noin 500 kuskia kokoontumisajoissa: ylinopeuksia, päihtyneitä kuskeja, etsintäkuulutettu... ”Kokonaissaldo oli järjetön”

Useampi kuin joka kymmenes valvonnassa tavattu kuljettaja joutui erilaisten poliisitoimien kohteeksi.

Kuvituskuva. Ajajat eivät liity uutiseen.

18.9. 7:39

Rauma

Satoja ajoneuvoja päristeli kokoontumisajoissa Lounais-Suomessa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, kertoo poliisi tiedotteessa. Kaksi kokoontumisista oli ilmoitettu ennakkoon poliisille, yksi järjestettiin ilmoittamatta. Poliisi valvoi tapahtumia.

”Autot ja kaksipyöräiset liikkuivat Turun, Rauman, Liedon, Loimaan, Someron ja Kosken alueilla, ylittäen myös Kanta-Hämeen maakuntarajan. Lounais-Suomen poliisi iski tapahtumiin omalla toiminta-alueellaan.”

Poliisi tarkasti illan ja yön aikana noin 500 kuljettajan ajokunnon ja ajo-oikeuden. Tarkastuksissa puututtiin rikoksiin ja rikkomuksiin.

”Valvonnassa kirjattiin parikymmentä ajokieltoa ja tavattiin lisäksi viisi jo valmiiksi ajo-oikeudetonta kuljettajaa. Kolmisenkymmentä kuljettajaa sai sakkoja nopeuden, ajotavan, puuttuvan ajo-oikeuden tai kunnoltaan liikenteeseen soveltumattoman ajoneuvon vuoksi.”

Törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia etenee rikostutkintaan kolme. Yhdessä kuljettaja pakeni poliisia autolla ja kiihdytti suurimmillaan nopeuden noin 240 kilometriin tunnissa. Ajo-oikeudeton ja päihtynyt kuljettaja otettiin kiinni.

Törkeitä rattijuopumuksia kirjattiin kaksi ja rattijuopumuksia kaksi. Rattijuopumuksista yksi johtui huumausaineista.

”Yksi kuljettaja oli etsintäkuulutettu asepalveluksen välttelyn vuoksi. Yksi kuljettaja otettiin kiinni epävarman henkilöllisyyden ja maassa oleskelun edellytysten selvittämiseksi. Huomautuksia annettiin eri syistä tusinoittain”, poliisi listaa tiedotteessa.

Useampi kuin joka kymmenes valvonnassa tavattu kuljettaja joutui erilaisten poliisitoimien kohteeksi.

Liikennepoliisin kokeneen ryhmänjohtajan mukaan kokonaissaldo oli järjetön.

Uutista muokattu kello 10.57: Korjattu kirjoitusasua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut