Kirjurinluodon uimarannan ikonisia kioskirakennuksia ollaan purkamassa – Toiselle tontille on keksitty jo käyttötarkoitus

Hankkeen kokonaiskustannukseksi on arvioitu 350 000 euroa.

Kirjurinluodon uimarannan kioskirakennuksia esitetään purettaviksi.

15.9. 8:38

Pori

Kahta Kirjurinluodon uimarannan maamerkkiä, uimarannan molemmissa päissä olevia kioskirakennuksia esitetään purettaviksi.

”Nykyiset kioskirakennukset on rakennettu vuonna 1994, eivätkä ne enää vastaa alueen elinkeinoelämän ja käyttäjien palvelutarpeisiin. Rakennukset ovat myös vajaakäytöllä. Rannan itäpäädyn rakennus toimii kioskina ja länsipäädyn rakennus kioskin varasto- ja sosiaalitilana, kertoo tilayksikön päällikkö Mikko Viitala Porin kaupungin tiedotteessa.

Uimarannan itäpäädystä, lähellä Taavi-siltaa olevan kioskirakennuksen tilalle on tarkoitus rakentaa uusi, ympärivuotiseen käyttöön soveltuva kioskirakennus. Sen yhteyteen tulisi myös yleinen inva-wc. Tavoitteena on, että uusi kioskirakennus valmistuisi kesäkauden 2023 aikana.

Rannan länsipäädystä purettavalta kioskilta vapautuvaa aluetta voitaisiin hyödyntää tiedotteen mukaan tulevaisuudessa esimerkiksi saunarakennuksen tonttina.

Molemmat kioskirakennukset on tällä hetkellä vuokrattu kioskiyrittäjälle määräaikaisella, molempia osapuolia sitovalla sopimuksella vuoden 2024 loppuun asti. Kaupungin ja yrittäjän välisiin sopimusjärjestelyihin on neuvoteltu muutoksia.

”Tilayksikkö on neuvotellut yrittäjän kanssa korvaavasta sopimusjärjestelystä, jossa uimarannan itäpäätyyn rakennettava uusi kioskirakennus vuokrataan yrittäjälle kymmenen vuoden sopimuksella. Sopimuksessa edellytetään kioskille mahdollisimman laajaa aukioloa kelivarauksineen. Uimarannan länsipäädyn rakennuksen vuokraamista nykyiselle yrittäjälle ei enää jatketa, vaan alue vapautuu purkutöiden jälkeen muulle kehittämiselle”, Viitala toteaa.

Hankkeen kokonaiskustannukseksi on arvioitu 350 000 euroa. Tekninen lautakunta käsittelee vanhojen kioskirakennusten purkua ja teknisen toimialan työohjelman määrärahan muutosta uuteen kioskirakennukseen tiistaina 20. syyskuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut