Uutisluotsi-lehden julkaiseminen loppuu, jollei uutta kustantajaa löydy

Syynä päätökseen oli kustannusten raju nousu.

Uutisluotsi-lehti on lopettamassa toimintansa, ellei uutta kustantajaa löydy.

15.9. 8:00

Satakuntalaisen Uutisluotsi-lehden julkaiseminen on päättymässä, kertoo lehden päätoimittaja Annina Ruokoski tiedotteessa.

Uutisluotsi on lehti, jonka levikkialueeseen kuuluvat Noormarkku, Pomarkku, Ahlainen, Siikainen, Lavia, Reposaari ja Kullaa. Viestintäväylä Oy on kustantanut sitä vuodesta 2019.

Viimeinen Viestintäväylän kustantama Uutisluotsin numero ilmestyy ensi viikon torstaina 22. syyskuuta, tiedotteessa kerrotaan.

Syynä päätökseen on kustannusten raju nousu. Tilanne vaikeutui jo koronapandemian aikana, kun lehdestä katosivat lähes kaikki ilmoitukset. Se aiheutti suuren loven tuloihin.

”Tilausmaksut ja mainostulot eivät yksinkertaisesti riitä kattamaan viime aikoina hurjasti nousseita paino-, jakelu-, palkka-, toimitila- ja muita kustannuksia. Näin päädyimme ratkaisuun, että lehden julkaiseminen lopetetaan. Tilanne kuitenkin elää vielä ja edelleen on käynnissä neuvotteluita, jotta uusi kustantaja Uutisluotsille löytyisi. Asia selviää loppuviikolla”, kertoo lehden päätoimittaja, kustantaja ja yrittäjä Annina Ruokoski tiedotteessa.

Päätös on päätoimittajan mukaan ikävä kaikista näkökulmista, sillä paikallinen lehti on vahvistanut alueen yhteisöllisyyttä ja tuonut esiin asioita, joista ei muualla uutisoida.

”Lehteä on alueella ollut merkityksellistä tehdä. Valitettavasti ulkopuoliset paineet nyt lopettavat julkaisun. Harmittaa uskollisten tilaajien, lukijoiden ja ilmoittajien puolesta, mutta yritystoiminnassa pätevät yritystoiminnan lainalaisuudet. Niin paino- kuin jakelukustannukset ovat nousseet vuodesta 2019 yli 60 prosenttia”, Ruokoski sanoo.

Uutisluotsilla on pitkät juuret paikallislehtenä, sillä sen edeltäjät ovat ilmestyneet 70-luvun lopulta lähtien.

Ennen vuotta 2019, jolloin lehti siirtyi Viestintäväylän omistukseen, se tunnettiin nimellä Luoteisväylä. Luoteisväylä puolestaan oli Alma Median lehti, jonka kustantajaksi vaihtui vuonna 2018 Viestintä Vallin Oy. Luoteisväylä muodostui aikoinaan kahdesta alueella ilmestyneestä paikallislehdestä, Uutismarkusta ja Luoteis-Satakunnasta. Uutismarkun edeltäjä oli Luoteiskunnat, joka on alkanut ilmestyä vuonna 1979.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut