Uimavalvojista kova pula – Raumalla rajoitetaan uimahallin aukioloa

Uimahallin aukioloajan supistuksia joudutaan jatkamaan, koska päivittäinen valvonta on vain kahden uimavalvojan työpanoksen varassa.

14.9. 16:17

Rauma

Uimahallin poikkeuksellisia ja rajoitettuja aukioloaikoja joudutaan jatkamaan Raumalla ainakin lokakuun alkuun saakka. Myös järjestetty ja ohjattu vesiliikunta on tauolla henkilöstöpulan vuoksi.

Rauman kaupungin vs. liikuntatoimenjohtaja Ari Rajamäki kertoo, ettei pätevyysvaatimukset täyttäviä uimavalvojia ole onnistuttu rekrytoimaan toistuvista yrityksistä huolimatta.

”Pula uimavalvojista on valtakunnallinen. Meillä on parhaillaan uusi haku käynnissä. Katsotaan nyt, tuleeko hieman hieman laajennetuilla hakemuskriteereillä hakemuksia 22. syyskuuta päättyvällä rekrytointikierroksella”, Rajamäki sanoo.

Rajamäki kertoo uimahallissa olevan työssä nyt vain kaksi uimavalvojaa. Neljä olisi hyvä määrä, mutta koulutettua henkilöstöä ei ole ollut saatavissa. Uimavalvojalta edellytetään alan kurssia sekä hengenpelastuksen ja ensiavun osaamista.

Rajamäki lisää, että Raumalla on edellytetty myös liikunnanohjauksen osaamista, jotta työnkuva olisi pelkän valvonnan lisäksi monipuolisempi.

Valvojapulan vuoksi syyskuun aikana Rauman uimahalli aukeaa torstaisin ja perjantaisin vasta klo 13. Poikkeuksena on torstai 29. syyskuuta, jolloin yleisöuinti aukeaa vasta klo 15 koululaisten Vesisankarit-tapahtuman vuoksi, ja perjantai 30. syyskuuta, jolloin yleisöuintia ei ole ollenkaan nuorten vesidiscon vuoksi.

Kaupungin kevennetyt vesijumpat pidetään 22.–23. syyskuuta virtuaalisesti Hydrohexin avulla klo 13–13.30. WesiWoikan jumppia ei järjestetä syyskuussa torstaisin ja perjantaisin klo 6–13, mutta muuten vesijumpat toteutuvat normaalisti.

Senioriranneketta voi käyttää uimahallissa tavallisesti arkisin klo 6–14. Aukioloaikojen muutosten vuoksi ranneke käy uimahallin palveluihin 19.­­–29. syyskuuta myös lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11–16. Kuntosali on käytettävissä uimahallin ollessa auki.

Perjantaina 30. syyskuuta ja lauantaina 1. lokakuuta uimahallissa ei ole yleisöuintia nuorten ja perheiden vesidiscojen vuoksi. Tällöin myös kuntosali on suljettuna.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut