Turkissa häitä juhlitaan prameasti ja monta päivää – Meliha Arslan haluaisi Raumasta hääkaupungin

Avauksena on kaupungissa järjestettävä häätapahtuma, joka houkuttelee yhteen noin 40 yritystä.

Hääjuhlat ja järjestelyt ovat teemana Vanhan Rauman mittakaavaan sovitetussa messutapahtumassa. Meliha Arslan on ideoinut tapahtuman ja junaillut kokoon paikallisten yritysten verkoston.

9.10. 15:16

Rauma

Meliha Arslan on toteuttamassa Raumalle Rakkautta Raumalla -häätapahtuman 22. lokakuuta.

Hän on saanut mukaan kaikkiaan noin 40 yritystä, jotka voivat yhdessä markkinoida palvelujaan ja tuotteitaan elämänsä juhlia suunnitteleville hääpareille.

Ison mittakaavaan häämessujen sijaan ideana on tarjota intiimimpi tilaisuus nuorille pareille ja alan yritysten kohtaamiselle.

Vanha Rauma ja paikalliset liikeyritykset ovat Meliha Arslanin mielestä aivan mainio ympäristö häätapahtuman kaltaisille yhteisesiintymisille.

Idean hän sai kavereiltaan eräillä 30-vuotissynttäreillä, kun puheeksi tulivat hääjärjestelyt ja -seremoniat.

Arslanin isän kotimaassa Turkissa häitä juhlitaan erittäin prameasti ja etenkin Istanbul on tunnettu hääturismista. Hääpukuja tullaan hakemaan Turkista ulkomailta asti ja monet haluavat järjestää häänsä Turkissa.

Siellä häät ovat näyttävä tapahtuma, johon kutsutaan parhaimmillaan satoja vieraita.

”Raumallekin saisi hääturismia, sillä kaupungista saa ensiluokkaista kultaseppäpalvelua, upeita hääpukuja ja jos jonkinlaista muuta häihin liittyvää”, hän arvioi.

”Vanhassa Raumassa on aivan ihania liikkeitä ja yrityksiä. Voisihan täällä järjestää yhdessä enemmänkin tapahtumia ja ohjelmaa vauvoille, lapsille, perheille ja ikäihmisille”, Meliha Arslan ideoi.

Hän nostaisi yhdeksi kohderyhmäksi kaupungissa asuvat ulkomaalaiset. Heitä on työssä ja opiskelemassa Raumalla useita satoja, jo yksistään Satakunnan ammattikorkeakoulussa.

”Häätapahtuman voisikin järjestää joka vuosi uudelleen, sillä aina tulee uusia hääpareja ja -juhlia. Osa heistä haluaa sijoittaa paljon juhliinsa, kutsukorteista ja koristeista lähtien itse juhliin, joista nykyään kuvataan videoelokuviakin ja tehdään kuvakirjoja. Häät ovat melkoinen bisnes”, Arslan perustelee.

Hän toivoo Rakkautta Raumalla Häätapahtuman olevan vasta alkua hääpalveluita tarjoavien yritysten yhteisestä matkasta kohti menestystä.

”Rauma hääkeskuksena, jonne matkataan kauempaakin ensiluokkaisten hääpalveluiden perässä, avaisi mahdollisuuksia koronan ja maailman tilanteen runtelemien yritysten palautumiseen”, hän lisää.

Raumalla on Meliha Arslanin mielestä paljon mahdollisuuksia liiketoiminnan kehittämiseen. Oppia olisi hyvä ottaa ulkomailta ostavan ja palveluja käyttävän yleisön houkuttelussa.

”Pitsiviikko ja kesä ovat tapahtumineen ja markkinoineen loistavia esimerkkejä siitä, miten Raumalle saadaan ihmisiä tulemaan kauempaakin ja tuomaan kaupunkiin vipinää”, hän sanoo.

Joulukaupunkia Vanhaan Raumaan Arslan pitää hyvänä lisäyksenä. Hänen mielestä se on esimerkki vielä hyödyntämättömistä mahdollisuuksista laajentaa ihmisten mielenkiinto Raumaa kohtaan ympärivuotiseksi.

”Suomessa on neljä vuodenaikaa, ja jokaisena vuodenaikana täältäkin löytyy kaikkea ihanaa ihmeteltävää”, hän mainostaa.

Arslanilla on kansainvälisen liiketoiminnan ammattikorkeakoulututkinto sekä työkokemusta Suomen lisäksi ulkomailta. Hän on työskennellyt toisessa kotimaassaan Turkissa ravintola- ja hotellialalla Marmariksessa sekä opiskellut Espanjassa ja Meksikossa.

Opintojen jälkeen, ennen oman yrityksen perustamista Raumalle, hän työskenteli turkulaisen informaatiotekniikan ja ohjelmistoyrityksen vientimarkkinoinnissa. Nyt hän markkinoi ja brändää muita yrityksiä, ja yrittää auttaa liiketoiminnan edistämisessä.

Millaiset olisivat sitten Eurajoella asuvan Meliha Arslanin omat häät?

”Idylliset rantahäät etelän lämmössä intiimisti perheen ja lähisuvun kesken”, hän sanoo.

Kuka?

Meliha Arslan

Syntynyt Raumalla, sukujuuret puoliksi Suomessa ja puoliksi Turkissa. Käynyt koulunsa Raumalla.

Asuu Eurajoella perheensä kanssa. Perheessä miehen lisäksi juuri 1 vuotta täyttänyt tytär Vivian.

Valmistui Satakunnan ammattikorkeakoulun Bachelor of Business Administration in International Business (BBA) -tutkintokoulutuksesta 2019.

Työkokemusta Suomen lisäksi Turkista sekä opinnoissa Espanjasta ja Meksikosta.

Perusti oman yritysmarkkinoinnin ja viestinnän yrityksen Elandra Designin 2022.

Rakkautta Raumalla -häätapahtuma 22. lokakuuta Hääpukuliike Mariéessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut