Hoitajapula sulkee Rauman kiirevastaanoton maanantaina etuajassa – seurausta ammattiliittojen työtaistelutoimista

Vuoronvaihto- ja ylityökiellon seurauksena pula hoitajista.

Rauman kiirevastaanoton päivystysaikaa on kuluvan vuoden aikana jouduttu rajoittamaan kuluvan vuoden aikana joitakin kertoja. Syynä on henkilöstövaje.

12.9. 13:17 | Päivitetty 12.9. 13:53

Rauma

Terveyspalvelujen kiirevastaanotto sulkeutuu maanantaina 12. syyskuuta poikkeuksellisesti tuntia normaalia aiemmin. Vastaanotto suljetaan kello 21.

Ylihoitaja Satu-Terhi Kanerva kertoo aukiolon supistuksen taustalla olevan hoitajavajauksen, joka on seurausta hoitohenkilöstön ammattiliittojen asettamasta vuoronvaihto- ja ylityökiellosta.

Kanervan mukaan Rauman terveyspalveluissa ei ole hoitohenkilöstön vakansseja avoimena. Avoimeksi tulleet vakanssit on saatu pääsääntöisesti täytetyksi. Tilapäiset vajeet ovat aiheutuneet sairastapauksista ja poissaoloista muista syistä.

Rauman kiirevastaanotto on kuluvan vuoden aikana jouduttu sulkemaan ennenaikaisesti muutamia kertoja henkilöstövajauksen vuoksi.

Kello 21:n jälkeen kiireisissä tapauksissa palvelee Satasairaalan päivystys. Ennen päivystykseen lähtöä tulee soittaa numeroon 116 117. Hätätilanteissa on soitettava numeroon 112.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut