Rauma aloittaa Nanun koulun purkutyöt - peruskorjaus johti sisäilmaongelmiin

Noin 5000 neliömetrin koulurakennuksen purkamisen kustannukset 208 000 euroa.

Nanun peruskoulu on ollut evakkotiloissa vuodesta 2018. Viime vuodet käytöttä olleen koulurakennuksen purkutyöt alkavat loka-marraskuun aikana.

9.9. 17:39

Rauma

Kouluverkoston uudistaminen on etenemässä Raumalla uudella purku-urakalla. Kaupungin tekninen valiokunta käsittelee tulevan viikon kokouksessaan Nanun koulun purku-urakoitsijan valintaa.

Nanun koulu on ollut viime vuodet tyhjillään ja vailla käyttöä. Syynä ovat sisäilmaongelmat ja -haitat. Peruskoulu muutti väistötiloihin 2018.

Kaupungin tilahallinto esittää valiokunnalle, että purku-urakoitsijaksi valitaan Timantti-Nieminen Oy Raumalta. Urakkahinta on 208 000 euroa. Tarjouksen jätti viisi alan yritystä.

Suunnitelmana on purkutyön aloittaminen loka–marraskuun vaihteessa, kun rakennusvalvonta on myöntänyt purkuluvan. Purettavan koulurakennuksen huoneistoala on runsaat 5 100 neliömetriä.

Koulurakennus peruskorjattiin vuosina 2009–2010. Noin 6,2 miljoonaa euroa maksaneen peruskorjauksen jälkeen ilmeni, ettei rakennusta ollut varustettu salaojituksella.

Salaojituksen rakentaminen ja kosteussuojaukset karsittiin suunnitelmista kustannussyistä. Kosteusongelmien lisäksi rakenteista pääsi sisäilmaan oireita aiheuttavia epäpuhtauksia, kun koulurakennukseen asennettiin tehokas ilmanvaihtokoneisto.

Nanun koulu ja sen naapurissa oleva Hj. Nortamon koulu puretaan uuden Nanujärvelän koulurakennuksen tieltä. Koulualueen asemakaavamuutos uutta käyttöä varten on valmisteilla.

Muokattu 9.9 kello 21.31: Poistettu maininta, että koulu olisi rakennettu vuonna 1964. Toimituksella ei ole täyttä varmuutta rakentamisvuodesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut