Satakunnan pelastuslaitokselle aiotaan perustaa 24 uutta virkaa

Taustalla aluehallintoviraston vaatimus palvelutason korjaamiseksi.

Pelastuslaitoksella on entuudestaankin avoimia virkoja.

8.9. 16:55

Pori

Aluehallintoviraston vaatimus Satakunnan alueen pelastusalueen toimintavalmiuden kohottamiseksi määrätylle tasolle on saamassa vastakaikua isäntäkuntana toimivalta Porin kaupungilta.

Maanantaina kokoontuvalle Porin kaupunginhallitukselle esitetään, että se puolestaan esittäisi edelleen kaupunginvaltuustolle uusia pelastusalan virkoja.

Satakunnan pelastuslaitokselle olisi tarkoitus perustaa lokakuun alusta alkaen 19 paloesimiehen virkaa ja 5 palomiehen virkaa.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto antoi viime marraskuussa päätöksen, jonka perusteella Satakunnan alueen pelastustoimi velvoitetaan korjaamaan toimintavalmiudessa havaittu huomattava epäkohta.

Toimintavalmiuden suunnitteluohjeen mukaisesti kiireellisiin pelastustoimen tehtäviin tulisi hälyttää pelastusryhmä, mutta Satakunnassa näin ei ole toimittu. Kankaanpään, Huittisten, Meri-Porin, Ulvilan ja Harjavallan paloasemilla.

Jotta vaadittu palvelutaso lopullisesti saavutettaisiin, henkilöstöresurssin lisäys olisi yhteensä 24 paloesimiehen virkaa sekä 10 palomiehen virkaa. Näiden kustannukset kokonaisuudessaan ovat 2,2 miljoonaa euroa.

Satakunnan pelastuslaitoksella on tälläkin hetkellä avoimia virkoja, joita nyt perustettavat uudet virat täydentäisivät.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut