Esitys: Pori varautuisi lentoliikennetuen jatkamiseen kolmella miljoonalla eurolla

Nykyinen reittilentoliikenne yhteysvälillä Pori-Helsinki on päättymässä kuluvan vuoden lopussa.

Porin lentoliikenteelle haetaan jatkoa, mutta edes osarahoitus muiden tahojen kuin Porin kaupungin maksamana on tiukassa.

8.9. 16:16

Pori

Porin kaupunginhallitus käsittelee ensi maanantain kokouksessaan lentoliikennetuen jatkamista yhteysvälille Pori-Helsinki.

Päätösesityksen mukaan tähän tarkoitukseen varattaisiin 3 miljoonan euron suuruinen määräraha erikseen vuosille 2023 ja 2024. Lisäksi kaupunki sitoutuisi toimimaan Pori-Helsinki-yhteysvälin reittilentoliikenteen tilaajana sekä järjestämään kilpailutuksen EU:n lentoliikenneasetuksen mukaisesti.

Lopullisen päätöksen asioista tekisi Porin kaupunginvaltuusto.

Nykyinen reittilentoliikenne yhteysvälillä Pori-Helsinki on päättymässä kuluvan vuoden lopussa, kun elokuussa 2019 alkanut sopimuskausi on tulossa päätökseen. Kaupunginvaltuusto päätti hankkia sopimuskaudeksi reittilennot Porista Helsinkiin ostoliikenteenä, kun aiemmin Poriin lentänyt markkinaehtoinen toimija, NextJet, oli hakeutunut konkurssiin vuonna 2018.

Kilpailutuksen tuloksena sopimuskumppaniksi valittiin unkarilainen lentoyhtiö, Budapest Aircraft Service (BASe) Ltd. Nykyinen sopimus kattaa kolme lähtöä Porista ja Helsingistä joka arkipäivä, ja operaattorille maksettava sopimuskorvaus liikennöinnistä on noin 3,4 miljoonaa euroa vuodessa.

Viime kesäkuussa kaupunginhallitus päätti, että tavoitteena on lentoliikenteen jatkaminen siten, että kustannukset eivät jää yksin Porin kaupungin kannettavaksi. Rahoituksesta piti jatkaa neuvotteluita sekä valtion että alueen yksityisten ja julkisten toimijoiden kanssa.

Toistaiseksi valtion rahoituksesta ei ole olemassa päätöstä. Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) väläytteli elokuun lopulla kuitenkin tuen olevan mahdollinen.

Kaupunginhallituksen kokouksessa aiotaan raportoida neuvottelujen tilanne.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut