Tiia Vatanen lopetti lähihoitajan työt, koska kohtaamiselle ei jäänyt työssä aikaa – Kokemäen uusi diakoniatyöntekijä voi tulla vaikka kahvikärryn kanssa kylällä vastaan

Hengellisen tuen lisäksi diakonilta voi saada apua vaikka uuteen kotikaupunkiin tutustuakseen tai oman taloudellisen tilanteen selvittämiseksi.

Vaikka työviikkoja ei ole takana vielä monia, Kokemäen virkaa sijaistava diakoniatyöntekijä Tiia Vatanen on päässyt työskentelemään jo monien erilaisten tehtävien parissa. Ensimmäinen työviikko vierähti nuorten kanssa rippileirillä.”Oli jännittävää olla riparilla diakonina! Olen kyllä ollut aiemmin isosena, mutta nyt olin oikeasti vastuussa monesta asiasta”, Vatanen sanoo.

8.9. 11:00

Kokemäki

Tiia Vatanen tiesi jo lapsena, että toisten auttaminen on hänelle tärkeää. Pienenä häntä kiinnostivat hälytysajoneuvot sekä poliisin ja palomiehen työ, mutta oma tapa auttaa oli vielä haussa.

Oma juttu ei löytynyt vielä peruskoulun jälkeenkään, kun Vatanen kouluttautui kotikaupungissaan Joensuussa lähihoitajaksi ja työskenteli vanhusten kanssa. Vanhustyö oli mukavaa, mutta osoittautui nopeasti hyvin kiireiseksi ja rutiininomaiseksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut