Ken on mun lähimmäiseni?

11.9. 6:00

Olipa kerran ihminen, jolla oli ammatti, joka toi hänet kaiken kansan tietoisuuteen.

Voisipa häntä jopa julkisuuden henkilöksikin kutsua. Yhteiskunnassa oli tehty sanaton sopimus, että julkisuuden henkilöt olivat niin sanotusti vapaata riistaa. Yleisesti ottaen nimittäin ajateltiin, että heidät oli pinnoitettu teflonilla, jolloin mikään loanheitto ei heitä vahingoita, vaan kaikki loka valuu heistä niin kuin vesi hanhen selästä.

Kun julkisuuden henkilö eräänä päivänä sortui virhearvioon ja liialliseen inhimillisyyteen, hyökkäsivät internetin syvimmän pimeyden trollit armottomasti hänen kimppuunsa ja pieksivät henkilön henkihieveriin aseenaan sanojensa pitkät säilät.

Julkisuuden henkilö lysähti istumaan ja nuolemaan sielunsa haavoja. Kunnon kansalainen kulki ohi ja potkaisi vielä muutaman kerran kampitettua julkisuuden henkilöä. Moraalipoliisit kulkivat ohi ja veivät viimeisetkin omanarvontunnon rippeet mukanaan.

Julkisuuden henkilö makasi maassa hiljaa ja itki. Hän ei ollutkaan pinnoitettu teflonilla, vaan iskut osuivat oikeasti maaliinsa. Hän mietti, tulisiko laupiasta samarialaista vastaan ollenkaan tässä hirveässä kertomuksessa.

Nasaretin puuseppä istui vakavana Jumalan oikealla puolella ja mietti, lukivatko ihmiset enää hänen kirjoituksiaan. Laupias samarialainen.

Voisitko sinä olla sellainen?

Hanna Kärmeranta

Eurajoen seurakunnan pastori

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut