Aluehallitus jätti omaishoidon palkkiot pöydälle: ”Linja oli nähdäkseni, että minimeillä ei mennä”

Yhdenvertaisista omaishoidon palkkioista koko maakuntaan ei haluttu päättää irrallisena muusta talouskehyksestä.

Kuvituskuva.

5.9. 16:33

Pori

Aluehallituksen esityslistalla oli maanantaina omaishoidon palkkioiden yhdenvertaistaminen Satakunnan hyvinvointialueella ensi vuoden alusta alkaen. Käsittelyssä olleen esityksen mukaan tuet kasvaisivat nykyisestä tasostaan muun muassa Eurassa ja Raumalla. Porissa sen sijaan olisi tiedossa satojen eurojen vähennyksiä kuukaudessa.

Aluehallitus ei tehnyt asiassa vielä päätöstä.

”Käsittelyymme tulee ensi viikolla kokonaiskehys, emmekä halunneet päättää omaishoidon resurssia irrallisena siitä. Se on niin iso osa-alue”, sanoo aluehallituksen puheenjohtaja Harri Lehtonen (sd.).

Lehtosen mukaan aluehallitus sai pohjamateriaalinkin vasta perjantaina, eikä siihen ehditty välttämättä kunnolla reagoida.

Hän tiedostaa, ettei yhdenvertaistaminen tule kaikin kohdin olemaan helppoa.

”Tänään käytiin pitkälti arvokeskustelua, ja pari tuntia siitä puhuttiin. Linja oli nähdäkseni se, että millään minimeillä ei mennä, vaan omaishoito nähdään Satakunnassa tärkeänä osa-alueena.”

Lehtonen toteaa myös, että jostain suurempi tukitaso pitäisi tietysti kompensoida.

”Meillä on vai se yksi talouskehys, eikä ministeriöstä ole sinne lisää rahaa tulossa. Siksi pitää tarkastella isoa kokonaisuutta.”

Tänään listalla ollut esitys omaishoidon palkkioista voi Lehtosen mukaan hyvinkin vielä mennä uusiksi. Päätös tehtäneen syys–lokakuun vaihteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut