Porin silakkamarkkinoiden puuttuminen heijastuu Noormarkun markkinoille

Viikonlopun tapahtumakirjoon kuuluu myös Porin harrastuskentän esittelyä, pelastuskoiria sekä kesän viimeinen minifestari.

Perinteistä juhannuskeinua muistuttava kiiking-keinu ihmetytti väkeä Noormarkun markkinoilla vuonna 2013. Noormarkun markkinat järjestetään viikonloppuna yhtenäiskoulun kentällä kahden vuoden koronatauon jälkeen.

2.9. 15:37

Pori, Ulvila

Syksy saapui tänä vuonna Satakuntaan ihan konkreettisesti syyskuussa. Porin Etelärannan perinteisiä syyskuun ensimmäisen viikonlopun silakkamarkkinoita ei kuitenkaan tänä vuonna järjestetä. Etelärannan Jokikeskus-hankkeen rakennustöiden vuoksi silakkamarkkinat jouduttiin perumaan kolmannen kerran.

Syksyistä markkinatunnelmaa kaipaaville on viikonloppuna tarjolla Noormarkun markkinat, jotka palaavat yhtenäiskoulun kentälle parin vuoden koronatauon jälkeen.

Markkinoiden yleisvastaavan Jarmo Ruoholan mukaan tulossa on toistasataa näytteilleasettajaa, mikä vastaa määrältään markkinoita ennen pandemiaa. Kaksipäiväisten markkinoiden kattausta hän kuvaa monipuoliseksi.

”Jonkun verran on tulossa ihan uusia kauppiaita. Silakkamarkkinoiden puuttuminen taitaa heijastua meille siinä, että nyt meillä on varsin hyvin kalatuotteiden myyjiä.”

Sääennusteet lupaavat Noormarkkuun viikonlopuksi viileän raikasta syyssäätä maksimilämpötilan ollessa 13 astetta. Keli on syysmarkkinoille ideaali, kun luvassa ei ole vesisateita.

”Toivotaan, että ilmojen haltija suhtautuu meihin paremmin kuin kesällä jazzeille ja rockfestivaaleille. Olemme esittäneet pyynnön ylös, vaikka harvemmin se kuuntelee.”

Noormarkun markkinoiden yhteydessä järjestetään lähistöllä sijaitsevalla Taatan tuvalla (entinen työväentalo) pienimuotoinen kirpputori niin uudelle kuin käytetylle tavaralle. Paikalla on noin 50 myyjää.

Muita viikonlopun tapahtumia

Porin Karhuhallissa järjestettävässä Nuori Pori Harrastaa -tapahtumassa esitellään porilaista harrastuskenttää laajuudessaan. Ohjelmaa on erityisesti lapsille ja nuorille, mutta ihan kuka vain voi löytää tapahtumassa uuden harrastuksen iästä riippumatta.

Tapahtuma on lauantaina avoinna kaikille kello 14–18.

Suomen Pelastuskoiraliiton ryhmäkatselmus Vainulla ja Sydämellä kokoaa Poriin lähes 40 koiraa ja 100 koiranohjaajaa ja apuohjaajaa testaamaan osaamistaan. Karhuseudun Etsintäkoirat järjestämässä tapahtumassa ryhmät kiertävät viikonloppuna erilaisilla tehtävärasteilla ympäri Poria.

Pääosa rasteista suoritetaan lauantain aikana. Tuolloin koiraryhmät on nähtävillä muun muassa Puuvillassa ja Kirjurinluodossa.

Satakunnan Puutarhaseuran järjestää puutarha-aiheisen Peräkonttikirppis & Sadonkorjuumarkkinat Porin Hanhiluodon pyöreällä parkkipaikalla lauantaina kello 10–14.. Myynnissä on kaikkea pihaan ja puutarhaan liittyvää tavaraa ja tuotetta.

Kaasmarkun historiallisen Keskisen myllyn pihapiirissä kesä päätetään lauantaina minifestivaalilla. Punkrock-minifestari Kesäferia tuo myllylle esiintymään kuusi artistia. Tapahtuma on maksuton.

Porin Mies-Laulu-talolla järjestetään perinteiset levymessut sunnuntaina kello 11–16.

Pääosa rasteista suoritetaan lauantain aikana. Tuolloin koiraryhmät on nähtävillä muun muassa Puuvillassa ja Kirjurinluodossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut