Varat vähissä – Hyväntekeväisyysjärjestö Elämän leivän toiminta vaakalaudalla

Avun tarvitsijoiden määrä on kasvussa, mutta Satakunnan elämän leipä ry joutuu mahdollisesti laittamaan toimintansa jäihin.

Kuvituskuva arkistosta.

2.9. 10:30

Hyväntekeväisyysjärjestö Satakunnan Elämän leipä ry:n toiminta on vaakalaudalla. Ruoka-apua jakavan järjestön varat ovat lopussa.

”Tämän kuun loppuun asti seuraamme tilannetta, ja yritämme hankkia lisää rahoitusta. Jos se ei onnistu, joudumme valitettavasti pistämään väliaikaisesti toimintamme jäihin”, sanoo järjestön hallituksen puheenjohtaja Peter Polsa.

Porin kaupunki on yksi järjestön isoimmista tukijoista. Yhdistys saa lahjoituksia myös yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä. Ne ovat kuitenkin Polsan mukaan olleet viime aikoina tavanomaista pienempiä.

Tilanteen taustalla vaikuttaa myös kulujen kasvaminen. Polsa kertoo, että etenkin sähkön ja bensiinin hintojen nousu on syönyt järjestön varoja.

”Meillä on paljon pakastimia, ja tavaraa pitää kuljettaa eri paikkoihin.”

Avun tarvitsijoiden määrä on Polsan mukaan ollut edelliset vuodet kasvussa. Ensin iski koronapandemia, sitten jonoihin alkoi ilmestyä pakolaisia Ukrainasta ja nyt hintojen nousu kiristää monen kukkaron nyörit äärimmilleen.

”Tilanne on todella harmillinen. Olemme 20 vuotta toimineet ja auttaneet sinä aikana valtavasti ihmisiä. Kunpa pystyisimme tarjoamaan apua myös jatkossa”, Polsa toivoo.

Uutisen kuva vaihdettu 2.9. kello 14.13.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut