Teljäntorille avataan syyskuussa uusi talous- ja asumisneuvontapiste

Neuvontapiste palvelee Porin perusturvan asiakkaita syyskuusta alkaen.

Yrjönkadulle avautuva asiakasneuvontapiste palvelee asiakkaita maanantaista perjantaihin.

31.8. 16:26

Pori

Teljäntorille avataan syyskuun alussa uusi asiakasneuvontapiste, joka tarjoaa talous- ja asumisneuvontaa Porin perusturvan asiakkaille. Neuvontapiste TASSI:n tavoitteena on kerätä Kelan, sosiaalityön, talous- ja velkaneuvonnan palvelut yhteen paikkaan.

Neuvontapisteessä halutaan tarjota asiakkaille matalalla kynnyksellä asumis- ja talousneuvontaa, kertoo hankekoordinaattori Ville-Veikko Päivömaa.

Tavoite on auttaa asiakkaita talouteen ja asumiseen liittyvissä vaikeuksissa jo varhaisessa vaiheessa.

TASSI toimii valtion asumisrahasto ARAn myöntämällä rahoituksella vuoden loppuun asti, minkä jälkeen toiminnan jatkoa arvioidaan.

Vastaavia neuvontapisteitä on ollut monissa muissa kunnissa, esimerkiksi Raumalla ja Tampereella. Porin perusturvan aikuissosiaalityön päällikkö Krista Virtanen kertoo, että kokemukset vastaavista palvelupisteistä ovat olleet erittäin myönteisiä.

”Esimerkiksi Tampereella ollaan onnistuttu hyvin ennaltaehkäisevässä työssä. Tavoitteena on auttaa tiukkaan taloudelliseen tilanteeseen päätyneitä ihmisiä jo varhaisessa vaiheessa ennen häätöuhan syntyä”

Porin neuvontapisteen toiminta alkaa syyskuun ensimmäisellä viikolla. Asiakasneuvontapiste on avoinna maanantaista perjantaihin ja asioimaan pääsee myös ilman ajanvarausta. Porin kaupunki tiedottaa palvelupisteen toiminnasta ja palvelutarjoajista verkkosivuillaan lähiaikoina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut