Auramaa satsaa Euraan jälleen miljoonia – Seuraavaksi rakennetaan varastohotelli

Kuljetusliikkeelle myönnettiin rakennuslupa yli 2 400 neliön varastointiterminaalille.

Kuljetusliike Y. Auramaan edellinen iso Euraan suuntautunut investointi oli uusi huoltokorjaamo, joka rakennettiin vuonna 2020. Arkistokuvassa rakennustyömaalla yhtiön myynti- ja markkinointijohtaja Kalle Auramaa ja silloinen toimitusjohtaja, nykyinen hallituksen puheenjohtaja Pekka Auramaa.

31.8. 13:30

Eura

Kuljetusliike Y. Auramaa Oy laajentaa Euran terminaaliaan tuntuvasti. Etelä-Satakunnan ympäristölautakunta myönsi yhtiölle tiistaina rakennusluvan yli 2 400 neliön kokoisen varastointiterminaalin rakentamiseen nykyisen terminaalin jatkeeksi.

Yhtiön myynti- ja markkinointijohtaja Kalle Auramaa kertoo, että laajennusosasta tulee niin sanottu varastohotelli, jossa säilytetään asiakkaiden tavaraa. Rakentaminen pyritään aloittamaan hänen mukaansa mahdollisimman nopeasti, mutta ihan kädenkäänteessä kuokkaa ei maahan saada iskettyä.

”Seuraavaksi urakka kilpailutetaan”, Auramaa sanoo.

Kustannusarvio selviää kun tarjoukset rakennusyhtiöiltä on saatu. Kyseessä on Auramaan mukaan kuitenkin joka tapauksessa miljoonainvestointi.

Auramaa on investoinut Euraan ja muualle Suomeen viime vuosina paljon.

Euran terminaalin yhteyteen valmistui vuoden 2020 loppupuolella uusi huoltokorjaamo. Noin 3 000 neliön kokoisen huoltokorjaamon kustannusarvio oli neljän ja viiden miljoonan euron välillä. Toteutuneet kustannukset osuivat Kalle Auramaan mukaan tähän suuruusluokkaan.

Saman vuoden keväällä kuljetusliike otti käyttöön noin viisi miljoonaa euroa maksaneen uuden Kaukokiito-terminaalin Joutsenossa. Yhtiö siirsi tuolloin Joutsenoon toimintansa Lappeenrannan Lapvedeltä, missä tilat olivat käymässä liian pieniksi.

Turkuun Kuljetusliike Y. Auramaalle valmistui kuluvan vuoden alkupuolella saman tyyppinen, mutta suurempi varastohotelli, mitä Euraan ollaan seuraavaksi rakentamassa. Turun varastohotellin koko on noin 5 000 neliötä ja siinä on noin 12 000 lavapaikkaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut