Rauma sulkee sairaalapaikkoja – hoitohenkilökunnasta ankara pula, potilasturvallisuus vaarassa

Kolmelta osastolta poistuu 15 hoitopaikkaa syys–lokakuun ajaksi. Tämä tarkoittaa yli viidennestä osastopaikoista.

Lääkäri- ja hoitohenkilökuntapula on heikentänyt Rauman terveyskeskuksen palveluja vastaanotoilla viime kuukausina. Nyt uusia rajoituksia on tulossa sairaalaosastojen paikkamäärään.

31.8. 10:39

Rauma

Terveyskeskussairaalan osastohoitopaikkoihin tulee syyskuun alusta tuntuva vähennys Raumalla. Syynä tähän on ankara pula lääkäreistä sekä hoitajista.

Rauman terveyspalvelujen johtava ylilääkäri Katja Virta on viranhaltijapäätöksellään vahvistanut hoitopalvelujen ja -paikkojen väliaikaisen rajoittamisen. Terveyskeskussairaalan T1-, T2- ja T3 -osastoilta vähennetään jokaiselta viisi paikkaa syyskuun alusta.

15 hoitopaikan vähennyksen jälkeen sairaansijoja jää käyttöön 54.

Hoitopaikkavähennys on voimassa 23. lokakuuta saakka. Rajoituspäätös voidaan perua, mikäli henkilökuntatilanteeseen saadaan parannus.

Johtava ylilääkäri perustelee päätöstä sillä, että Rauman perusterveydenhuollon lääkärinvirkojen täyttötilanne on normaalia alhaisempi.

Terveyskeskuksen kolmen vuodeosaston nykyinen potilasmäärä edellyttäisi 5–6 lääkärin työpanoksen. Kun syyskuun alusta kesätyöntekijät lopettavat työnsä, jää vuodeosastoille kolme lääkäriä ja yksi lääkäriopiskelija. Lisäksi yhdelle osastolle saadaan kahtena päivänä viikossa yhden lääkärin työpanos.

Katja Virta toteaa, että lääkäritilanne on vaarantamassa potilasturvallisuuden.

”Hoitotyön henkilöstön riittävyys on perustunut vahvasti sitoutuneen henkilökunnan ylityö- ja vuoronvaihtojoustoihin”, hän toteaa päätösperusteluissaan.

”Syyskuussa mahdollisesti alkavat työtaistelutoimet eivät toteutuessaan mahdollista joustoja, eivätkä näin turvaa hoitohenkilökunnan vähimmäismitoitusta”, Virta jatkaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut