Sisustussuunnitelma johti eroilmoitukseen – Ari Prinkkala vetosi luottamuspulaan ja jätti SDP:n paikallisyhdistyksen puheenjohtajan tehtävät: ”On parempi, että annan tietä muille”

Kokemäen sosialidemokraattien puheenjohtaja vaihtuu. Ari Prinkkala suivaantui siihen, ettei paikallisyhdistyksen tilaamaa retrohenkistä sisustussuunnitelmaa toteutettukaan.

Ari Prinkkala on irtisanoutunut Kokemäen sosialidemokraattien puheenjohtajan tehtävistä. Johtokunnan kokouksiin hän ei ole osallistunut toukokuun jälkeen.

31.8. 12:15

Kaupunginvaltuutettu Ari Prinkkala on irtisanoutunut Kokemäen sosialidemokraattien puheenjohtajan tehtävistä.

Prinkkala kertoo jättäneensä puheenjohtajan tehtävät jo toukokuussa. Sen jälkeen hän ei ole osallistunut paikallisyhdistyksen johtokunnan kokouksiin eikä toimintaan.

Luottamustehtävänsä Prinkkala on kuitenkin hoitanut sekä kaupunginvaltuustossa että -hallituksessa. Prinkkala on valtuustoryhmänsä puheenjohtaja.

Eroaan Prinkkala perustelee luottamuspulalla.

Prinkkalan ero liittyy viime keväiseen sisustusprojektiin ja yhteistyöhön Sataedun kanssa.

SDP:n paikallisyhdistys sai Sataedun kautta työharjoittelijan, jonka oli tarkoitus tehdä sisustussuunnitelma yhdistyksen kokoontumispaikkaan, Järjestötaloon. Prinkkala lupautui työnohjaajaksi, koska sisustusartesaaniopiskelija oli hänen avopuolisonsa.

Yhdessä johtokunnan kanssa oli sovittu, että Järjestötalon sisustus muutetaan retrohenkiseksi, 1970-luvun alun hengen mukaiseksi. Prinkkalan mukaan suunnitelma ei kuitenkaan kelvannut kaikille johtokunnan jäsenille, vaan sitä haluttiin muuttaa.

”Osa johtokunnan jäsenistä katsoi, että suunnitelma oli sellainen, että sitä ei voitu lähteä toteuttamaan”, Prinkkala kertoo.

Prinkkala koki asian niin, että häntä kohtaan oli syntynyt luottamuspula.

”Jos minä olen ohjannut, ja työ on tehty minun ohjeitteni ja myös johtokunnan ohjeiden mukaan, on parempi, että annan sitten tietä muille. Otan syyt niskoilleni, ettei syytetä opiskelijaa.”

Prinkkala arvelee, että osaa johtokunnan jäsenistä kaihertaa myös se, että hän kyseenalaisti Marjatta Sutisen (sd.) valinnan Kokemäen kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi runsas vuosi sitten.

Prinkkala oli toinen esillä olleista nimistä, mutta valinta oli lopulta niin selvä, ettei siitä edes äänestetty.

SDP:n Kokemäen paikallisyhdistyksen varapuheenjohtajan Janne Savolaisen mukaan kyse ei ole epäluottamuksesta, vaan ainoastaan näkemyseroista.

”Vaikka ensisijaisesti puhunkin nyt itseni puolesta, uskon että koko johtokunta on asiasta samaa mieltä. Mitään luottamuspulaa ei ole, mutta Ari on tulkinnut asian eri tavalla”, Savolainen toteaa.

Savolainen vakuuttaa myös, ettei opiskelijan viime keväänä tekemä sisustussuunnitelma ollut missään tapauksessa huono, vaikka siihen haluttiinkin tehdä muutoksia. Muutosehdotukset tehtiin hänen mielestään hyvässä hengessä.

”Ymmärrän kyllä, että asiat voivat mennä tunteisiin. Ihmiset käsittävät asiat eri tavalla, sehän tekee meistä inhimillisiä. Jokin asia voi tuntua toisesta hyvinkin isolta.”

Savolaisen mukaan Prinkkala on kuitenkin ollut paikallisyhdistyksen puheenjohtaja koko kevään ja kesän, ainakin juridisesti.

Hänen mukaansa syy on yksinkertainen: Eroilmoitus olisi pitänyt tehdä johtokunnalle, ei yksittäisille henkilöille. Prinkkala jätti eroilmoituksensa toukokuussa varapuheenjohtajana toimivalle Savolaiselle, sihteeri Marjatta Sutiselle sekä taloudenhoitaja Vesa Mäkiselle.

Prinkkala sai kuulla väärästä osoitteesta vasta tiistaina, minkä jälkeen hän jätti eroilmoituksensa myös johtokunnalle. Kun syyskokouksessa paikallisyhdistykselle valitaan uusi puheenjohtaja, Prinkkala ei aio enää olla käytettävissä.

Prinkkala on paitsi Kokemäen kaupunginvaltuutettu, myös kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja ja Satakunnan sosialidemokraattien piirihallituksen jäsen.

Mitä hän sitten aikoo tehdä seuraavaksi? Aikooko hän erota puolueesta?

”En tiedä. Syksy näyttää, mikä on porukan kanta. Olen tehnyt näitä töitä 20 vuotta ja ollut kolme, neljä vuotta puheenjohtajana. Valtuustoryhmän puheenjohtajana on menossa toinen kausi.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut