Miten porilainen leipä pärjää laukkaavien kustannusten kyydissä? – ”Raaka-aineiden hintoja ei voi ennakoida”

Raaka-ainekustannukset ovat nousseet jopa sata prosenttia. Leivän hinta on kivunnut maltillisemmin.

Ullan Pakarin yrittäjä Heikki Lankoski on tyytyväinen, että leipomo on onnistunut hankkimaan kotimaista ruista kattamaan koko tarpeensa.

2.9. 6:00

Pori

”Poikkeuksellista aikaa eletään”, todetaan porilaisista leipomoista.

Yrittäjä Heikki Lankoski Ullan Pakarista tiivistää parin viimeisen vuoden hankaluudet alalla: tuli korona ja mietittiin, mistä saadaan käsipareja, jos iso osa työntekijöistä sairastuu. Rokotusten tuoman helpotuksen jälkeen tuli tosi kova materiaalipula. Oli hankaluuksia saada pakkausmateriaaleja. Sitten viime vuoden huonot sadot nostivat raaka-aineen hinnat pilviin, ja nyt Ukrainan sodan takia energian hinnat ovat todella kovia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut