Eteläiseen Satakuntaan ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue – Rauma valitsi edustajansa lautakuntaan

Rauman kaupunginvaltuusto. Kuvituskuva.

29.8. 21:30

Rauma

Ympäristöterveydenhuollon, terveysriskien sekä elintarvikealan valvontaan kootaan eteläiseen Satakuntaan viiden kunnan yhteistoiminta-alue. Ympäristö- ja terveysriskien viranomaishallinnon lisäksi sen vastuulla on myös eläinlääkintäpalvelujen järjestäminen toimialueellaan.

Ensi vuoden alussa toimintansa aloittavan yhteistoiminta-alueen jäsenkuntina ovat Rauman, Kokemäen ja Huittisten kaupungit sekä Euran ja Säkylän kunnat. Vastuukuntaperiaatteella toimivan yhteistoiminta-alueen vastuukuntana on Säkylä, ja sen alaisuudessa toimivat Etelä-Satakunnan ympäristöterveyslautakunta ja Etelä-Satakunnan ympäristötoimisto.

Kaupunginvaltuusto valitsi ympäristöterveyslautakuntaan Rauman edustajiksi Pekka Walleniuksen (sd.), Otso Huuskan (kok.) ja Elina Helamaan (vihr.). Lautakunnan puheenjohtajan tehtävä on sovittu kuuluvaksi Rauman mandaattiin ja puheenjohtajaksi kaupunginvaltuusto valitsi Pekka Walleniuksen.

Eura, Huittinen, Kokemäki ja Säkylä saavat yhden lautakuntapaikan. Varapuheenjohtajan nimeää Säkylä.

Vanha vesilaitos sai suojelukaavan, mutta purkaminen on viimesijainen vaihtoehto mikäli vesihuollon turvaaminen siihen pakottaa.

Voimajohto- ja vesilaitoskaavoille hyväksyntä

Kaupunginvaltuusto hyväksyi verkkoyhtiö Satavakka Oy:n hakeman asemakaavan muutoksen voimajohtolinjan rakentamiseksi kaupunkialueen eteläreunalle. Kaava-alue sijaitsee Pitkäjärven kytkinaseman ja Sampaanalan välillä.

Uusi sähkölinja tarvitaan teollisuuden tarpeisiin ja sähköhuollon varmistamiseen. 110 kilovoltin sähkölinja sijoittuu Kodisjoentien ja Lounaisväylän pohjoispuolelle. Linja ylittää valtatie 8:n eteläisen risteysliittymän kohdalla. Voimalinja-alueen lisäksi asemakaavassa on varattu suojaviheralueita asutuksen ja liikenteen väliseksi puskuriksi.

Voimalinja sijoittuu kaupunkimaisemassa näkyvälle sijainnille. Asemakaavanmuutoksessa on erikseen määrätty, että suunnitellun voimalinjan pylvästyyppejä valittaessa tulee ottaa huomioon teknisten vaatimusten lisäksi maisemalliset vaatimukset. Pylväiden tulee olla visuaalisesti laadukkaita, kaupungin saapumisreitille sopivia.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi myös Äyhönjärven vesilaitosalueen asemakaavamuutoksen, jota on valmisteltu parin vuoden ajan. Alueen käytössä on varauduttu mahdolliseen vesilaitoksen laajentamiseen ja modernisointiin.

Vanha vesilaitosrakennus saa asemakaavassa ehdollisen suojelumääräyksen. Vanhan vesilaitosrakennuksen korkea osa on määritelty kaavassa rakennushistoriallisesti, historiallisesti ja maisemallisesti arvokkaaksi rakennukseksi ja rakennuksessa suoritettavien toimenpiteiden tulee olla sellaisia, että sen arvokkaat ominaispiirteet säilyvät.

Perussuomalaisten valtuutettu Mika Korteniemi esitti vanhan vesilaitosrakennuksen purkamisen sallimista ja asemakaavan palauttamista uudelleen valmisteluun. Esitystä ei kuitenkaan kannatettu.

Hyväksytyn asemakaavan mukaan rakennuksen saa purkaa vain Rauman vesihuollon kannalta pakottavista syistä. Ennen rakennusta muuttaviin toimenpiteisiin ryhtymistä tulee Satakunnan Museolle varata tilaisuus lausunnon antamiseen. säädetään asemakaavassa.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi kuluvan vuoden talousarvioon 300 000 euron lisämäärärahan aurinkopaneelijärjestelmien hankkimiseen kaupungin kiinteistöihin ja energiansäästötoimiin. Aurinkovoimalat asennetaan kaupungintalon, pääkirjaston ja Raumanmeren koulun katoille. Oman sähköntuotannon lisäämiseksi on suunniteltu kaikkiaan kahdeksan muun rakennuksen varustamista aurinkovoimaloilla.

Suljettu ja käytöstä pois jäänyt väliaikainen linja-autoasema tukikohtarakennus siirtyy Rauman kaupungin omistukseen. Kaupunginvaltuusto hyväksyi 55 000 euron lisärahoituksen siirrettävän elementtirakennuksen ostoon Intlog Oy:ltä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut