Olkiluoto 3 palautettiin takaisin tuotantoon – koekäyttövaihe jatkuu vaihtelevalla teholla

Olkiluoto 3 -ydinvoimala käynnistettiin huoltoseisokin jälkeen sunnuntaina. Turbiinilaitoshäiriön seurauksena voimala irrotettiin valtakunnan sähköverkosta maanantaina aamupäivällä.

29.8. 13:32 | Päivitetty 30.8. 18:04

Eurajoki

Teollisuuden Voima Oyj:n (TVO) Olkiluoto 3 -ydinvoimalan sähkötuotanto käynnistettiin uudelleen maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Voimalaitoksen koekäyttövaiheen sähköntuotanto keskeytyi maanantaina aamupäivällä. TVO:n Pohjoismaiden sähköpörssiin (Nord Pool) antaman tiedotteen mukaan syynä on toimintahäiriö turbiinilaitoksella ja sen seurauksena voimalaitos irrotettiin valtakunnan sähköverkosta.

TVO:n tiedotteeen toimintahäiriön syynä oli voimalaitoksen generaattorin jännitesäätäjän mittaushäiriö. Koekäyttöä päästään jatkamaan päivitetyn aikataulun mukaisesti.

Olkiluoto 3:n koekäyttö ja sähköntuotanto käynnistyi sunnuntaina 28. elokuuta huoltoseisokin ja turbiinilaitoksen automaation päivityksen valmistuttua.

Voimalaitoksen koekäyttö jatkuu vaihtelevilla tehotasoilla. Tiistain ja keskiviikon ohjelman mukaan voimalaitos tuottaa valtakunnan verkkoon sähköä 700–800 megawatin teholla.

Koekäyttöohjelman mukaan syyskuussa voimalaitoksen tuotantoteho nostetaan noin 1 300 megawattiin ja lokakuussa täyteen nimellistehoonsa eli 1600 megawattiin. Säännöllisen sähköntuotannon on suunniteltu käynnistyvän joulukuussa.

Juttua päivitetty tiistaina 30.8.2022 kello 6.45.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut