62. kertaa järjestettävän Porin päivän teemana ”porilaiste leipä”, joka taltuttaa juhlajulisteessa vikurin hevosenkin

Torin pääjuhlan lisäksi luvassa on lastentapahtuma Eetunaukiolla.

Porin päivän julisteen on suunnitellut Rolf Lehtinen.

30.8. 9:15 | Päivitetty 30.8. 16:57

Pori

Maan suurimpiin kotiseutujuhliin kuuluva Porin päivä järjestetään 22.–25. syyskuuta teemalla ”porilaiste leipä”. Teemalla kunnioitetaan porilaista leipää, leipureita ja leipomoita unohtamatta innokkaita kotileipureita.

Porin päivän julisteen on suunnitellut graafikko, taiteilija Rolf Lehtinen. Julisteessa hieman vikuriksi äitynyt äestäjän hevonen rauhoittuu – milläpä muulla kuin leivällä.

”Aiemmin Suomi jakautui läntiseen kovan leivän alueeseen ja itäiseen pehmeän leivän, piirakoiden ja kukkojen alueeseen. Nykyään läntisen Suomen ja leipäkaupunki Porin leipävalikoima on häkellyttävän suuri vaihdellen ruisleivästä kakkoihin, saaristolaisleivästä limppuihin ja vaikkapa italialaisesta keittiöstä rantautuneisiin vaaleisiin leipätyyppeihin” kerrotaan Pori-Seuran tiedotteessa.

Julistetta myyvät syyskuussa Porin lyseon yrittäjyysluokat. Lisäksi julistetta on myynnissä muun muassa Visit Porin toimipisteessä ja Satakunnan Museossa. Museoon tulee juhlaviikolla myös kokoelma vanhoja Porin päivän julisteita.

Torilla 24. syyskuuta järjestettävän pääjuhlan ohella Poria juhlitaan myös esimerkiksi lastentapahtumassa Eetunaukiolla. Tarkempi juhlaohjelma julkaistaan myöhemmin muun muassa Pori-Seuran ja Porin Yrittäjien nettisivuilla.

Jo nyt tiedossa on, että perinteisen ohrankryynivellin ohella torijuhlissa on myynnissä myös erityistä Porin päivän leipäkassia.

Pori-Seura vastaanottaa viralliseen ohjelmaansa ilmoituksia Porin päivän viikolla järjestettävistä tapahtumista 20. syyskuuta mennessä sähköpostiosoitteeseen: poriseura@gmail.com.

Vuoden 2022 juhlan järjestävät yhteistyössä Pori-Seura ry, Porin Yrittäjät ry, Porin kaupunki, Porikorttelit, Porin Leipä, Mäkilän Leipomo, Ullan Pakari ja kaikki porilaiset leipurit ja leivän ystävät.

Oikaisu 30.8.2022 kello 16.56: Pori-Seura vastaanottaa viralliseen ohjelmaansa ilmoituksia Porin päivän viikolla järjestettävistä tapahtumista 20. syyskuuta mennessä. Tekstissä luki aluksi virheellisesti lokakuu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut