Mökin kattorakenteet ja ulkoseinä kärsivät tulipalossa lauantai-iltana Laviassa

Saunan hormista lähteneen palon vahingot jäivät kohtuullisen vähäisiksi. Pelastuslaitos sai hälytyksen keskisuuresta rakennuspalosta kello 21.39.

Kuvituskuva.

28.8. 8:41

Lavia

Kaveriporukka oli viettämässä lauantai-iltana venetsialaisia mökillä Heinontiellä, jossa saunan lämmittämisen yhteydessä oli syttynyt tulipalo. Alkusammutuksen ja pelastuslaitoksen ripeän toiminnan ansiosta vahingot jäivät kohtuullisen vähäisiksi ja tuho rajoittui mökin kattorakenteisiin ja ulkoseinään.

Kyseessä oli noin 80 neliömetrin kokoinen mökki, jonka yhteydessä oli sauna. Palo sai alkunsa saunan hormista.

”Mökkiläiset olivat lämmittäneet illalla saunaa. Yksi asukkaista oli käynyt ulkona ja huomannut mustaa savua nousevan hormin ja kattorakenteen välistä. Hän oli käskenyt muut ulos rakennuksesta ja he olivat aloittaneet alkusammutuksen puutarhaletkulla”, kertoo päivystävä palomestari Joni Salo.

Pelastuslaitos sammutti palon ja raivasi moottorisahalla yhden seinistä päästääkseen käsiksi palonalkuun. Salo kertoo palon saaneen alkunsa, kun kuumentuneen hormin eristeet olivat syttyneet palamaan, ja sieltä palo oli levinnyt hormin vastaiseen seinään ja kattorakenteisiin.

Tulipalosta koituneet vahingot olivat Salon mukaan vähäisiä. Yksi mökkiläisistä hengitti hieman savua ja oli ensihoidon tarkastettavana, mutta myös hän sai lopulta luvan jatkaa iltaa paikan päällä.

Pelastuslaitos oli paikalla neljäntoista yksikön voimin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut