Osuuspankki supistaa aukioloaikojaan kohdellakseen eri paikkakuntien asiakkaita samanarvoisesti – OP Satapirkka Kokemäen asiakas Heli Vähtäri: ”Onhan tämä nyt ihan sanonko mistä”

Lokakuun alusta alkaen pankkiin pääsee Kokemäellä ja Harjavallassa vain kerran viikossa.

Eläkkeellä oleva Heli Vähtäri maksaa laskut verkkopankissa ja nostaa käteistä automaatista, mutta häntä ärsyttää, kuinka vaikeaksi pankkiasioiden hoitaminen on nykypäivänä tehty. ”Jos vaikka haluaa tallettaa yli satasta pankkiin, hyvä kun ei tarvitse rikosrekisteriotteella todistaa, että rahoja ei ole varastettu. Monethan käyvät vaikka marjastamassa, ja siellä kaupat hoidetaan usein yhä käteisellä. Ei kaikilla ole jotain Mobilepaytä.”

28.8. 7:20

”Onhan tämä nyt ihan sanonko mistä”, kauvatsalainen Heli Vähtäri toteaa, kun häneltä kysyy OP Satapirkan toiminnasta.

”Turha kysyä, millaisia palvelut ovat, kun ei ole palveluita.”

Lokakuun alusta alkaen Kokemäen ainoa pankki, OP Satapirkan Kokemäen konttori on avoinna ainoastaan yhden päivän viikossa. Tällä hetkellä konttori on auki maanantaisin ja torstaisin, jatkossa vain torstaisin.

Muutos on osa OP Satapirkan seitsemällä paikkakunnalla toimivan pankin aikataulujen yhtenäistämistä. Jatkossa pankki on viikoittain auki vain yhden kokonaisen päivän kaikilla paikkakunnilla paitsi Sastamalassa, jossa pankkiin pääsee jatkossa kahtena päivänä viikossa.

”Halusimme yhtenäiset aikataulut eri paikkakuntien kesken, jotta voimme kohdella asiakkaitamme paikkakunnasta riippumatta samanarvoisesti. Meille on tärkeää, että jokaisella paikkakunnalla säilyy mahdollisuus konttoriasiointiin”, OP Satapirkan toimitusjohtaja Olli Näsi kertoo.

Syynä konttorien aukioloaikojen vähentämiseen on Näsin mukaan kysynnän vähyys. Suuri osa on vaihtanut käyttämään verkkopankki- ja etäpalveluita viimeistään koronapandemian aikana.

”Aina on joukko asiakkaita, jotka eivät ikänsä tai sairauksien vuoksi kykene käyttämään sähköisiä palveluita. Apua saa neuvonnastamme, ja sitä kautta voi esimerkiksi antaa läheiselle oikeudet asioida puolestaan. Tietyn pisteen jälkeen se lienee kaikille helpointa.”

OP Satapirkan aukioloajat uudistuvat

  • Uudistukset tulevat voimaan 1.10.2022.

  • OP Satapirkka toimii Harjavallassa, Kokemäellä, Huittisissa, Karviassa, Ikaalisissa, Sastamalassa ja Parkanossa.

  • Jatkossa kaikkialla paitsi Sastamalassa konttori on avoinna vain yhden päivän viikossa.

  • Harjavallassa pankkiin pääsee jatkossa tiistaisin 9.30–12.30 ja 13.00–16.30, Kokemäellä torstaisin samoina kellonaikoina.

Kauvatsalta kotoisin oleva Vähtäri on ollut Osuuspankin asiakas Kokemäellä jo kolmenkymmenen vuoden ajan. Pankkiasioiden pitäminen kotiseudun pankissa on tuntunut tärkeältä, vaikka Vähtäri ei ole asunut Kokemäellä päin vuosikymmeniin.

”Ensin olin Osuuspankin asiakkaana Kauvatsalla, ja kun sieltä lähti konttori, siirryin pitkin hampain Kokemäelle.”

Vaikka laskut tuleekin jo hoidettua verkkopankissa, Vähtärin mielestä osa asioista on mukavampaa hoitaa kasvotusten pankkivirkailijan kanssa.

”Kyllä tavallisen ihmisen täytyisi joskus saada pankkipalvelunsa hoidettua. Soittaminen on aivan mahdotonta, kun täytyy miljoonaa nappia ja nippuraa painaa ja pistää pankkitunnuksia ja ties mitä. Ihmettelen, jos joku vanha ihminen sitä kautta osaa pankkiasiansa hoitaa ilman läheisten apua.”

Pankki tiedotti aikataulu-uudistuksesta jo heinäkuussa. Tähän mennessä muutoksista on tullut Näsin mukaan hyvin vähän palautetta.

”Sen sijaan OP Satapirkan oma puhelinpalvelu on saanut paljon kiitosta. Jonottamaan ei joudu kuin muutamia sekunteja, ja suuren osan asioista saa hoidettua kätevästi sen kautta.”

Näsi lisää, että pankkiasiansa voi hoitaa missä tahansa OP Satapirkan toimipisteessä. Jos siis Kokemäeltä haluaisi asioida pankissa esimerkiksi tiistaina, voisi suunnata Harjavaltaan, maanantaina Huittisiin.

Vähtäriä turhauttaa, kun oman kunnan pankki on auki vain kerran kaksi viikossa. Asioita ei välttämättä pääse hoitamaan nopeasti, jos paikalla on samana päivänä paljon ihmisiä.

”Sitten pitäisi muistaa, milloin pankki on auki ja milloin kiinni. Ei siitä mitään tule. Jos vaikka Kauvatsalta asti tulee ja muistaa aukioloajat väärin, se on äkkiä montakymmentä kilometriä turhaa ajoa.”

Jos OP Satapirkan asiakkuus aiheuttaa lähinnä ärsytystä, mikä sitten saa pysymään asiakkaana vuodesta toiseen?

”Sitä minäkin ihmettelen. Mutta ei lähipaikkakunnilla ole muutakaan”, Vähtäri toteaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut