Keijo Kerolasta vuoden 2022 Hörhiäinen

Tämän vuoden Hörhiäinen julkistettiin torilavalla perjantai-iltana.

Keijo Kerola on ollut monessa mukana. Tulevan vuoden hän kantaa Hörhiäisen arvonimeä alueen tapahtumissa.

26.8. 21:00

Tämän vuoden Hörhiäiseksi valitulla Keijo Kerolalla on vahva kädenjälki siihen, millaiseksi Hörhiäisviikko ja muun muassa Hörhiäisyöt ovat vuosien saatossa muovautuneet.

Kerola toimi vuosien 2000–2005 välisenä aikana Leijonien Hörhiäistoimikunnan puheenjohtajana.

Vuosien varrella Kerola on ehtinyt olla organisoimassa uusina tapahtumina muun muassa hörhiäiskaraokekilpailuita, hörhiäisraveja Niinisalon raviradalla sekä etenkin alkuvuosina yleisön ja kilpailijoiden keskuudessa erittäin suosittuja tiilentyönnön Suomen mestaruuskilpailuita.

Tämän kertainen rooli juhlittuna ja positiivisuutta huokuvana Hörhiäisenä on Kerolalle kunnia-asia.

”Kun katselee Hörhiäiseksi aiemmin valittuja henkilöitä voi hyvällä omallatunnolla todeta, että lista on täynnä kovia nimiä. Jokainen valituista on tehnyt omalla elämän sarallaan merkittävää työtä paikkakunnan ja sen eri elämänalojen parissa.”

Kerola pitää hörhiäiskonseptia hienona kankaanpääläisenä traditiona. Hörhiäisen julkistus tapahtuu aina Hörhiäisviikonlopun yhteydessä juhlakansan edessä.

Hörhiäisviikko liikuttaa sekä nykyisiä Kankaanpäässä asuvia, mutta myös Kankaanpäästä poismuuttaneita henkilöitä.

”Valinnasta on tullut vuosien saatossa hieno perinne, joka puhuttaa ihmisten keskuudessa. Muutenkin koko Hörhiäisviikko on Kankaanpäälle ja Pohjois-Satakunnalle hieno loppukesän kohokohta”.

Keijo Kerola toteaa, että lähelle on välillä vaikea nähdä. Hän kannustaakin kaupunkilaisia positiiviseen ilmapiiriin, sillä Kankaanpäässä on paljon hyvää.

Kerola on itse paljasjalkainen kankaanpääläinen. Hänen tapauksessaan on lähes mahdotonta todeta, mistä hänet pitäisi suoranaisesti tuntea. Toiset tuntevat hänet Kankaanpään aikuiskoulutuskeskuksen rakennusalan opettajana, toiset taas kunnallistason politiikasta.

Hän tunnustautuu myös vahvaksi pesäpallo-ihmiseksi, jolle Kankaanpään Maila on sydämen asia. Hän toimi seuran puheenjohtajana edellisen superpesisputoamisen jälkeen vuosina 2003–2005. Muutenkin hän on vuosien aikana toiminut seurassa lähes kaikissa rooleissa.

”Ne kolme vuotta olivat raskasta aikaa. Velkoja oli hoidettavana ja kassa oli kokoajan tyhjä. Töitä riitti, mutta kolmen vuoden jälkeen seura oli velaton ja edustusjoukkueen suunta saatiin käännetyksi”, toteaa Kerola.

Myös maanpuolustustyö on Kerolalle sydäntä lähellä. Hän on sotilasarvoltaan reservin sotilasmestari.

Hän on toiminut pitkään myös Lions-järjestössä. Leijonat ovat olleet myös perinteisesti vahvasti mukana Hörhiäisissä, ja tänäkin vuonna kuuluisa Hörhiäisteltta on Leijonien järjestämä.

Kerola on ollut myös pitkään mukana kunnallispolitiikassa. Tälläkin hetkellä hän on keskustan kaupunginvaltuuston jäsen sekä hänet valittiin myös Satakunnan hyvinvointialueen valtuustoon viime kevään aluevaaleissa.

Hän toimii tällä hetkellä myös Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymän puheenjohtajana.

Kerolalla onkin kompetenssia antaa näkemys siitä, millainen Kankaanpään tilanne Suomen kuntakentässä on.

Hänen mukaansa puhuttaessa väestön negatiivisesta kehityksestä paikkakuntien tulisi miettiä alueen veto- ja pitovoimia. Kankaanpään osalta voidaan ehdottomaksi markkinointivaltiksi todeta Taidekoulu, joka kerää aidosti kiitosta siellä opiskelevilta oppilailta.

Sitä mitä jo on, on kuitenkin välillä vaikea nähdä ja arvostaa.

”Meidän pitää luoda brändi itsellemme. Esimerkiksi meidän liikuntamahdollisuutemme ovat liikuntakeskuksen remontin jäljiltä aivan ensiluokkaiset. Olemme liikunta- ja taidekaupunki.”

Vuoden Hörhiäisen valinnalla on Kankaanpäässä pitkät perinteet. Ensimmäistä kertaa kunniatitteli jaettiin jo vuonna 1998.

Viimeisimmän vuoden Hörhiäisen pukua on ahkerasti kaupungin tapahtumissa kantanut Kankaanpään Honkajoella asuva Sinikka Aaltonen.

Fakta

Aiemmat Hörhiäiset

2021 Sinikka Aaltonen

2020 Elina Kivikoski

2019 Pertti Manninen

2018 Kati Vuori-Uotila

2017 Tuomo Hakola

2016 Anna-Mari Yrjänä

2015 Mikko Korpela

2014 Katariina Lankoski

2013 Olli Mustaniemi

2012 Liisa Hulkkonen

2011 –

2010 Rami Lehtonen

2009 Helena Tuomala

2008 Riku Huhtasalo

2007 Pirjo Röpetti

2006 Markku Räikkälä

2005 Kauko Juhantalo

2004 Anna-Liisa Mettälä

2003 Ritva Alapaattikoski

2002 Raimo Aalto

2001 Liisa Juhantalo

2000 Juhani Numminen

1999 Jouko Nurminen

1998 Mirkku Wallenius

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut