Porin Linjojen bussit ensimmäistä kertaa mukana Maksa mitä haluat -päivässä sunnuntaina 4. syyskuuta – täysin maksuttomasti

Porin Linjojen matkustajien ei tarvitse kaivaa kuvettaan 4. syyskuuta.

Porin Linjojen kuljettaja Timo Köykkäri odotti matkustajia heinäkuun lopulla 2021 Porin Matkakeskuksella.

24.8. 9:58 | Päivitetty 24.8. 13:51

Pori, Ulvila

Seuraava Maksa mitä haluat -päivä järjestetään sunnuntaina 4. syyskuuta Porin kaupungin kulttuuri- ja liikuntalaitoksissa. Tänä vuonna mukana ovat ensimmäistä kertaa myös Porin Linjojen bussit. Ne ajavat tavalliset sunnuntaivuorot täysin maksuttomasti.

Perinteiseen tapaan Porin Maksa mitä haluat -päivään osallistuvat kulttuuri- ja liikuntapalvelut keräävät asiakkailta jonkinlaisen maksun. Bussien rahastusjärjestelmä ei kuitenkaan mahdollista vapaavalintaisen summan maksamista. Bussikyydeistä ei käytännöllisyyden vuoksi kerätä maksuja päivän aikana.

”Bussit kulkevat Porissa ja Ulvilassa myös sunnuntaisin, mutta matkustajia mahtuisi paljon lisää. Toivottavasti maksuttomuus houkuttelisi monet hyppäämään kyytiin ja kokeilemaan itselle ihan uutta kaupungin tarjoamaa palvelua”, toteaa joukkoliikennepäällikkö Merika Lanne.

Lanne kertoo, että tavallisesti sunnuntaina Porin Liikenteen busseilla matkustaa vain 600–700 henkeä, kun lauantaisin matkustajia on tähän verrattuna yleensä melkein tuplasti.

”Ulvilassa bussit ovat olleet vasta vuoden verran sunnuntailiikenteessä. Siellä ihmiset eivät ole selvästi oppineet vielä sunnuntaivuoroja”, Lanne sanoo.

Bussien aikataulut löytyvät Porin Linjojen verkkosivuilta.

Maksa mitä haluat -päivässä mukana kulttuuri- ja liikuntalaitoksista ovat museot, uimahallit ja urheilutalot.

”Päivässä ideana on, että asiakas maksaa kaupungin palveluista sen summan, mitä itse haluaa. Summa voi olla mitä tahansa, viisi senttiä, 20 euroa tai jotain siltä väliltä”, sanoo kulttuuriyksikön päällikkö Jyri Träskelin Porin kaupungin tiedotteessa.

”Urheilutalolla järjestetään koko viikonlopun kestävät, Puntti-Karhujen isännöimät Etelä-Suomen mestaruuskilpailut sekä junioricup, mutta esimerkiksi yläkerran kuntosali sekä kahviokerroksen yleisurheilu- ja voimistelutilat ovat hyppymonttua lukuun ottamatta asiakkaiden käytössä. Noormarkun urheilutalo on puolestaan sunnuntaina osittain Noormarkun markkinoiden käytössä”, sanoo liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti tiedotteessa.

Mukaan suositellaan varaamaan tasaraha nopeuttamaan maksutapahtumaa, mutta sisäänpääsymaksun voi maksaa myös tuttuun tapaan korttimaksuna.

Liikuntapaikoilla on käytössä normaalit seuravuorot. Maksa mitä haluat -päivän käyttö on mahdollista seuravuorojen ulkopuolella sekä yleisövuoroilla. Vapaat vuorot voi katsoa osoitteesta timmi.pori.fi.

Maksa mitä haluat -päivä 4.9.

Palveluiden aukioloajat

  • Keskustan uimahalli kello 10–17

  • Luontotalo Arkki 11–17

  • Meri-Porin uimahalli 11–18

  • Noormarkun urheilutalo 10–17

  • Poriginal-galleria 11–18

  • Porin taidemuseo 11–18

  • Porin urheilutalo 9–18

  • Rosenlew-museo 11–17

  • Satakunnan museo 11–18

Oikaisu 24.8. kello 13.51: Korjattu sitaattiin, että Ulvilassa bussit ovat olleet vasta vuoden verran sunnuntailiikenteessä. Aiemmin kohdassa luki virheellisesti, että Ulvilassa bussit ovat olleet vasta vuoden verran liikenteessä.

Korjattu 25.8. kello 9.26 ingressistä Porin Liikenne Porin Linjoiksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut