Rauma käy nousevien sähkölaskujen kimppuun aurinkovoimalla

Kaupungintalon, pääkirjaston ja Raumanmeren koulun katoille suunnitellaan pikatahdilla aurinkopaneeleja. Toimia tarvitaan, sillä kiinteistöjen sähköenergiakulut ovat tuplaantumassa.

Rauman kaupungintalon kattoalaa suunnitellaan hyödynnettäväksi aurinkosähkön tuotantoon. Paneeleja on tulossa muihinkin kaupungin kiinteistöihin.

22.8. 20:40

Rauma

Rajusti nousevia Rauman kaupungin kiinteistöjen sähköenergiakuluja yritetään hillitä investoinneilla omaan aurinkosähkön tuotantoon. Kaupunki suunnittelee aurinkopaneelien asennusta nopealla tahdilla rakennuksiinsa.

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi kuluvalle vuodelle 300 000 euron lisämäärärahaa aurinkopaneelijärjestelmien hankkimiseksi. Tavoitteena on kaupungintalon, pääkirjaston ja Raumanmeren koulun varustaminen aurinkopaneeleilla ja niiden saaminen tuotantovalmiuteen jo ensi keväänä.

Kaupungin tilapalvelut on valmistellut aurinkopaneelijärjestelmien suunnittelua mainittujen rakennusten lisäksi kahdeksaan kaupungin kiinteistöön.

Investoinnin taustalla on kaupungin kiinteistöjen sähkölaskujen merkittävä nousu. Viime vuosina Rauman kiinteistöjen sähköenergiakulut ovat olleet noin 1,6 miljoonaa euroa vuodessa. Kuluvana vuotena ensimmäisen vuosipuoliskon sähkökulut ovat olleet jo noin 1,35 miljoonaa euroa ja kustannusylitystä talousarvioon on tiedossa 1,3 miljoonaa euroa.

Vastaavaa kustannusnousua on tiedossa myös katuvalaistuksessa, vesi- ja viemäriliikelaitoksen sekä jätehuoltolaitoksen energiamenoissa.

Tilapalvelujen arviona on, että nykyisellä sähkön hintatasolla aurinkopaneeli-investointien takaisinmaksuaika on noin kahdeksan vuotta. Sähköenergian hinnan ennustetaan nousevan edelleen tulevan talvikauden aikana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut