Porin ukrainalaiset juhlivat itsenäisyyspäivää keskiviikkona Kirjurinluodossa – tapahtumaan on vapaa pääsy

Kirjurinluodon kesäteatterilla on keskiviikkona tarjolla ukrainalaista ruokaa, musiikkia ja perinteitä.

Keskiviikkona järjestettävän tapahtuman teemana on ”Rakkaudella Ukrainaa kohtaan ja kiitollisuudella Suomelle”.

22.8. 16:40

Pori

Porissa asuvat ukrainalaiset juhlivat keskiviikkona 24.8. Ukrainan itsenäisyyspäivää Kirjurinluodon kesäteatterilla, kerrotaan Porin kaupungin julkaisemassa tiedotteessa. Maksuttomassa ja kaikille avoimessa tapahtumassa on tarjolla ukrainalaista ruokaa, tanssia, liikunta-aktiviteetteja sekä tutustumista perinteisiin käsitöihin.

Tapahtuma alkaa kello 14 ja juhlallisuudet kestävät iltakuuteen.

”Me porilaiset ja satakuntalaiset ukrainalaiset haluamme tällä tapahtumalla ilmaista kiitollisuutemme ystävällisille suomalaisille, jotka ovat isännöineet, auttaneet ja tukeneet meitä nykyhistoriamme vaikeimpana aikana, tapahtuman järjestelyitä hoitava hankeassistentti Inna Kravets valottaa tapahtuman taustaa.”

Tapahtuman kielinä toimivat englanti, ukraina ja suomi. Tilaisuuteen osallistuvilla ukrainalaisilla ei Kravetsin mukaan ole kaikilla vielä hallussaan kuin perussanoja suomeksi, mutta he toivovat kärsivällisyyttä ja ymmärrystä kommunikaatioon.

"Selkosuomella ja elekielellä pääsee jo pitkälle. Perusajatus on kuitenkin ihmisten kohtaamisissa ja mukavan yhteisen illan vietossa.” Kravets sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut