Ukrainalaisia varten perustetulle evakuointikeskukselle tuskin on enää tarvetta – lahjoitetut tavarat jäävät varmuusvarastoon

Kokemäen kaupunki perusti sotaa pakenevia ukrainalaisia varten evakuointikeskuksen Peipohjan entiseen päiväkotiin maaliskuussa. Nyt sen valmiutta voidaan vähitellen purkaa.

SPR:n Kokemäen osasto riensi kaupungin avuksi maaliskuussa, kun Peipohjan entistä päiväkotia alettiin varustella evakuointikeskukseksi. Vapaaehtoiset vastaanottivat, lajittelivat ja hyllyttivät muun muassa petivaatteita sitä mukaa kun niitä tuotiin.

22.8. 7:45

Kokemäki

Peipohjan entiseen päiväkotiin perustettu evakuointikeskus on osoittautunut tarpeettomaksi.

Kokemäen kaupunki varautui järjestämään Ukrainan sotaa pakeneville tilapäismajoitusta hyvin nopeassa aikataulussa viime maaliskuussa. Entiseen päiväkotiin olisi tarpeen tullen voitu majoittaa jopa sata ukrainalaista.

Kokemäki varautui pakolaisten vastaanottoon Maahanmuuttoviraston ja Kuntaliiton ohjeiden mukaisesti.

Ohjeiden mukaan kuntien piti pystyä järjestämään tilapäismajoitusta kahdelle prosentille kunnan asukkaista. Kokemäellä se merkitsi 140 henkilön majoittamista.

Peipohjan entisen päiväkodin lisäksi majoituspaikkoja suunniteltiin Risten entiseen kouluun.

Evakuointikeskus on edelleen valmiudessa, mutta Kokemäen hallintojohtaja Essi Piirojärvi arvelee, ettei tiloille ole enää näillä näkymin tarvetta.

”Nyt on jo suunniteltu tilan normaalikäyttöä”, Piirojärvi kertoo.

Entinen päiväkoti on tarkoitus remontoida paikallisten yhdistysten käyttöön. Remonttisuunnitelmat ovat valmiina, mutta töiden aloittamisen ajankohtaa ei ole vielä päätetty.

”Uskon, että lähiaikoina”, Piirojärvi toteaa.

Kokemäen kaupunki pyysi maaliskuussa kaupunkilaisilta apua, kun evakuointikeskukseen tarvittiin patjoja, peittoja, tyynyjä, vuodevaatteita ja pyyhkeitä. Niitä lahjoitettiinkin erittäin avokätisesti.

Lahjoituksia on toistaiseksi käytetty ainoastaan viiden asunnon varusteluun. Suurin osa tavaroista odottaa edelleen avun tarvitsijoita Peipohjassa.

Piirojärvi kertoo, että lahjoitukset jäävät kaupungin valmiusvarastoon. Sieltä ne saadaan nopeasti käyttöön, jos jotain yllättävää tapahtuu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut