Sateet väistyvät ja Satakunnassa hätyytellään jälleen loppuviikosta hellerajaa

Viikonlopuksi on luvassa trooppisia öitä

Satakunnassa voidaan ensi viikolla vaihtaa kumisaappaat taas sandaaleihin.

22.8. 6:30

Kesäisen lämmin sää jatkuu alkuviikolla Satakunnassa, kertoo päivystävä meteorologi Jari Tuovinen Ilmatieteenlaitokselta. Sää muuttuu tyystin viikonlopusta, jonka aikana Satakuntaan on saatu runsaasti sateita.

Vettä on satanut reilusti myös sunnuntaina, Raumalla 37,5 millimetriä ja Porissa 25,1 millimetriä.

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä sateet kuitenkin väistyvät ja maanantai alkaa poutaisissa merkeissä. Lämpötila kipuaa kahdenkymmenen asteen tienoille. Yöt ovat kuitenkin varsin viileitä ja lämpötila liikkuu 10 asteen molemmin puolin.

Viikon edetessä lämpötila jatkaa kohoamistaan ja niin tiistaina kuin keskiviikkona lämpötila ylittää kahdenkymmenen asteen. Päivä on Porissa aurinkoinen, toisaalla maakunnassa saatetaan nähdä yksittäisiä ja heikkoja kuurosateita.

Loppuviikolla korkeapaine vahvistuu ja torstaina monella paikkakunnalla hätyytellään jälleen hellerajaa. Lämpötila kohoaa torstaina 23 asteen tienoolle. Perjantaina lämpötila kohoaa 28 asteeseen.

Viikonloppuna on vuodenaikaan nähden poikkeuksellisen lämmintä. Lauantaina ja sunnuntaina päästään 30 asteen tuntumaan. Sunnuntai-iltana Ruotsista saapuvan saderintaman myötä helteet kuitenkin väistyvät ja säässä tulee tapahtumaan merkittävä muutos viileämpään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut