Apetitin tuotteiden kysyntä kasvoi, mutta kustannusten nousu syö kannattavuutta

Kuluvasta satokaudesta odotetaan pääosin suotuisaa.

Kustannusinflaatio syö Apetitin kannattavuutta. Arkistokuvassa toimitusjohtaja Esa Mäki ja viljelyasiantuntija Matti Perttu.

18.8. 11:28

Säkylä

Säkylässä kotipaikkaansa pitävän elintarvikeyhtiö Apetitin liikevaihto kasvoi, mutta kustannusten nopea nousu söi kannattavuutta. Apetit julkisti puolivuosikatsauksensa torstaina.

Koko alkuvuodelta Apetin jatkuvien toimintojen vertailukelpoinen liikevaihto nousi 27 prosenttia ja oli 89,9 miljoonaa euroa (70,9 viime vuoden vastaavalla jaksolla). Käyttökate oli 1,5 (5,4) miljoonaa euroa. Liikevoitto oli -1,2 (2,8) miljoonaa euroa.

Helsingin pörssissä listattu Apetit pitää tulosohjeistuksensa voimassa. Koko vuoden jatkuvien toimintojen liikevoiton arvioidaan jäävän vertailuvuodesta (vuonna 2021: 5,8 miljoonaa euroa).

Apetit kertoo, että kustannusinflaation vaikutuksia ei olla vielä pystytty viemään myyntihintoihin, mutta tähän pyritään nyt syksyn aikana.

Toimitusjohtaja Esa Mäki kertoo, että menossa olevan viljelykauden onnistuminen on öljykasviraaka-aineen saatavuuden ja hinnan kannalta merkittävä yhtiön kannattavuudelle. Öljykasvien kasvukauden olosuhteet hän arvioi ”pääosin suotuisiksi”.

Avomaankasvisten osalta sato-odotukset ovat positiivisen toiveikkaat. Parin heikomman vuoden jälkeen myös hernesadosta odotetaan hyvää.

”Viileämpi sää on auttanut myös herneiden tasaisempaan kehitykseen, mikä on ollut hyvä asia herneen laadun ja tuotannon sujuvuuden kannalta”, Mäki sanoo yhtiön tiedotteessa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut