Kovat sadekuurot hankaloittivat liikennettä Porissa – Viemäreitä avattiin käsivoimin ja autoon oli kiivettävä pelkääjän paikalta

Synkkä saderintama ravisteli koko Satakuntaa, eikä Porikaan säästynyt paikallisilta ukkosmyrskyiltä.

Ville Hämäläinen haravoi lehtiä pois tukkeutuneesta viemäristä Maantiekadulla. Vesi ulottui pahimmillaan talon seiniin asti. Hämäläinen oli kuvaushetkellä ahertanut jo puolen tunnin ajan.

17.8. 19:04

Pori

Pahimmat sadekuurot osuivat Porin kohdalle keskiviikkoiltapäivänä noin kello 14–16 välillä. Raju sade ja salamoiden välkehdintä värittivät Porin taivasta ja aiheuttivat liikenteelle ja kaupunkilaisille ylimääräistä tekemistä.

Ville Hämäläinen yritti avata tukkeutunutta katuviemäriä harava apuvälineenään. Vesi oli ehtinyt kohota jo taloihin asti, mutta Hämäläinen sai isomman tulvan estettyä.

”Reilun puoli tuntia olen tässä nyt haravoinut. Viemärin tukkii sekä puiden lehdet että roskat. Toisella puolella tietä vaahteran lehdet ovat aiheuttaneet aika jumin sen puolen viemäriin”, Hämäläinen kuvailee.

Aherrus tuotti lopulta tulosta, ja viemäri aukesi.

Milla Rantala parkkeerasi autonsa aamulla tuttuun paikkaan Tiilitehtaanpuistokadulle. Iltapäivällä töistä lähtiessä odottikin melkoinen ongelma. Kuljettajan oven puolella vesilätäkkö oli kasvanut niin suureksi, ettei Rantala tiennyt, miten hän olisi päässyt autoonsa sisään.

Tiilitehtaanpuistokadun varrella töissä käyvää Milla Rantalaa odotti erilainen ongelma.

”Parkkeerasin autoni tähän paikkaan, jotta en joutuisi kävelemään niin pitkään työpaikalle. Jälkiviisaana voin sanoa, että taisi olla väärä valinta”, Rantala nauroi.

Hänen autonsa ympärille oli työpäivän aikana muodostunut syvä lätäkkö. Rantala katseli jalassa olevia valkoisia lenkkareitaan, ja pohti, miten pääsisi autoonsa.

”Kai se on pakko kiivetä pelkääjän paikan kautta”, Rantala pohti.

Tiilitehtaanpuistokatu tulvii Rantalan mukaan usein sadesäällä. Jännitystä työpäivään toi ukkosen jyrinä, joka kuului ihan työpaikan yläpuolelta.

”Olin niin helpottunut, kun selvisin työpäivästä ilman, että sähköt katkesivat!”

Maantiekadulta Tiilitehtaanpuistokadulle kaarsi auto. Katu suorastaan tulvi. Katujen risteyskohdassa toinen kaista oli kokonaan ajokelvoton vesimäärän takia.

Linja-auto piti matkantekijät kuivina paikoin tulvivalla Maantiekadulla.

Päivitetty 18.8.2022 kello 12.37: Korjattu Tiilitehtaan puistokadun kirjoitusasua.

Päivitetty 18.8.2022 kello 13.56: Korjattu Tiilitehtaanpuistokadun kirjoitusasua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut