Puita nurin, sähköjä poikki, sadevesi katkaisi Kankaanpäässä Paasikivenkadun liikenteen – näin keskiviikkona riehunut myrsky riepotteli Pohjois-Satakuntaa

Kankaanpään keskustassa sijaitsevassa Linnanpuistossa kaatui isohko mänty.

17.8. 17:29

Kankaanpää

Keskiviikkona läntiseen Suomeen iskenyt myrsky ei päästänyt Pohjois-Satakuntaakaan helpolla. Iltapäivällä myrskylukemiin äitynyt tuuli ja rankka vesisade laittoi pelastuslaitoksen ja sähkölaitoksen yksiköt koville.

Myrsky saapui alueellemme ukkosen siivittämänä. Heti puolenpäivän jälkeen pelastuslaitos sai kaksi palohälytystä tunnin sisään. Ensin Siikaisissa salama oli iskenyt taloon ja sytyttänyt sen tuleen. Tuntia myöhemmin salama iski omakotitalon pihassa olleeseen puuhun, minkä seurauksena talo syttyi tuleen.

Molemmissa tapauksissa vahingot jäivät pieniksi.

Iso mänty kaatui myös Kuntokeskus Palatsin tanssisalin päälle Kankaanpäässä.

Ukkosrintaman väistyttyä saapui rankka vesisade kovan tuulen siivittämänä.

Myräkän aikana puita kaatui isommissa määrin Kankaanpäässä ainakin Kuntoutuskeskuksen alueella. Puita meni nurin myös aivan kaupungin keskustassa.

Hälytystehtävät työllistävät pelastuslaitosta täydellä teholla.

”Kaikki Pohjois-Satakunnan yksiköt ovat töissä. Vakituisen palokunnan lisäksi myös Kankaanpään, Lavian, Karvian, Honkajoen ja Jämijärven sopimuspalokunnat ovat tehtävillä”, kertoo Pohjois-Satakunnan aluepalopäällikkö Risto Rajala iltapäivällä kello 17 aikaan.

”Vettä tuli niin reippaasti, että siitäkin aiheutui omat ongelmansa”, jatkaa Rajala.

Vesi syövytti tiensä Kankaanpään Paasikivenkadun kaukolämpötyömaan kaivannolle.

Rankka vesisade katkaisi Kankaanpään keskustassa sijaitsevan Paasikivenkadun liikenteen kokonaan. Kadulla tehdään parasta-aikaa kaukolämpötöitä ja runsas sadevesi mursi kaivannon reunat, jolloin autoliikenne piti katkaista kokonaan. Toistaiseksi ei ole tietoa milloin katu on jälleen auki liikenteelle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut